Yleisurheilun Tähtikisat 2021 Lappeenrannassa ja Helsingissä, myös Keihäskarnevaalit tv-kilpailuksi

Yleisurheilun Tähtikisat järjestetään kesällä 2021 Lappeenrannassa ja Helsingissä. Tähtikisoista päätti Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus. Lappeenrannan kilpailu on 22. kesäkuuta ja Helsingissä kilpaillaan 11. elokuuta. Yle televisioi molemmat Tähtikisat.

Kesän televisioitavaksi yhden lajin kilpailuksi SUL:n hallitus päätti Pihtiputaan Keihäskarnevaalien kilpailun, joka järjestetään 4. heinäkuuta. Keihäskarnevaalit järjestetään ensi kesänä jo 50. kerran.

Hallitus käsitteli Yleisurheilun strategiaan 2021-2024 tehdyt tarkennukset sekä liiton vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja talousarvion, joista SUL:n liittovaltuusto päättää 14. marraskuuta.

– Vaikeasta vuodesta huolimatta olemme pääsemässä positiiviseen tulokseen. Liiton tapahtumista vain Naisten Kymppi ja nuorisoyleisurheilun Youth Athletics Games jäivät toteutumatta, mutta koronapandemia karsi osanottoa muissa tapahtumissa. Yrityskumppanuuksien osalta pääosa saatiin toteutettua, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto linjasi hallitukselle kuluvaa vuotta.

Aallon mukaan SUL rakentaa syksyn aikana ajantasaistetun vastuullisuusohjelman, jonka pohjana ovat Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma 2020–2024 ja liiton nykylinjaukset.

Finni: Laadukas valmennus on isoin tuki urheilijalle

Liiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni kävi katsauksessaan läpi parasta aikaa rakentuvan SUL:n valmennusorganisaation suuntaviivoja.

– Organisaation tuleva rakenne, kuten liiton strategia ja toimintasuunnitelma palvelevat hyvin yleisurheilun urapolun ja huippu-urheilumenestyksen vahvistamista, joka on tietysti tavoitteena. Kaikki tapahtuu kuitenkin askel askeleelta. Maailmoja ei yhdessä vuodessa muuteta, Finni muistutti.

– Urheilijan ja valmentajan valmennusprosessin tukeminen on meille keskeinen ydintoiminto. Siihen liittyen nyt halutaan korostaa myös SUL:n tukeman ammattivalmentajuuden puitteissa tehtävää päivittäisvalmennusta.

Finni painotti myös valmentajuuden tukemista jatko- ja täydennyskoulutusta kehittämällä ja ammattivalmentajuutta pönkittämällä.

– Valmentajien kautta syntyy tulos, ja valmentajien kautta toiminta nousee tai laskee. Laadukas valmennus on isoin tuki, mitä me voimme urheilijoille tarjota, Finni totesi.

SUL:n hallitus hyväksyi myös Piikkiön Karhun liiton jäsenseuraksi.