Yleisurheilun superviikolla miljoonayleisö, Kalevan kisoista plusmerkkinen taloustulos

Yleisurheilun superviikko keräsi Turun Paavo Nurmen stadionin lehtereille yhteensä noin 22 000 katsojaa. Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat tavoittivat päivittäin yli miljoona tv-katselijaa.

– Jos Kalevan kisojen tv-lähetys tavoittaa aurinkoisena kesäsunnuntaina miljoona katselijaa, se jo yksistään on huima luku, joka vetää hiljaiseksi. Luku myös kertoo, että yleisurheilua halutaan nähdä, sanoo PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

– Meille kisajärjestäjille nuo luvut tuovat sillä tapaa hyvää oloa, että tehtiin asioita, joilla on merkitystä. Tarjottiin yleisölle urheiluviihdettä, jota haluttiin nähdä.

Salonen laskee, että Kalevan kisojen taloudellinen tulos jää plusmerkkiseksi, vaikka koronapandemia rajoituksineen ja muine vaikutuksineen näkyi lipunmyynnissä.

– Kalevan kisoissa oli yhteensä 17 000 katselijaa. Näissä olosuhteissa se oli hyvä torjuntavoitto. Samalla pysyttiin lupauksessa, että kisakatsomoiden puolitäyttöä ei tulla ylittämään, jotta katsojaturvallisuus säilyy hyvänä, Salonen sanoo.

Salosen mukaan Kalevan kisoihin myytiin lippuja noin puolet siitä mitä viime syksynä ennen koronapandemiaa tehdyssä budjetissa lähdettiin tavoittelemaan.

– Kun katsomoita ei nyt rajoitusten takia voitu myydä täyteen, lippujen keskihinta oli vastaavasti budjetoitua korkeampi. Näin lipputulojen menetys budjettiin nähden oli huomattavasti alle 50 prosenttia. Kalevan kisat on huippuhaluttu tapahtuma, joten kisajärjestäjällä pitää olla rohkeutta myös hinnoitella se oikein, Salonen sanoo.

Kalevan kisojen järjestelyistä vastasi Turun Urheiluliiton, Turun Tovereiden ja Turun Weikot Yleisurheilun seurayhtymä ja sen omistama tuotantoyhtiö PN Turku Oy.