Yleisurheilun seurakilpailuissa jaossa yli 100 000 euroa palkintorahaa

SM-viestit 2019 kilpaillaan Ylivieskassa syyskuussa

Suomen Urheiluliiton (SUL) seurakilpailuissa on tänä vuonna jaossa palkintorahaa yli 100 000 euroa. Palkintoeuroja on tarjolla seuroille, jotka menestyvät Kalevan Malja- kilpailussa, Seuraliigassa ja nuorisotoimintakilpailussa.

– Seurakilpailuissa palataan nyt normaaliin käytäntöön. Koronan tuomien rajoitusten takia viime vuonna nuorisotoimintakilpailua ei ollut ja Seuraliigassa jaettiin palkintorahaa puolet normaalista, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Seurakilpailuista perinteikkäin on Kalevan Malja, jonka voittaa kalenterivuosittain ulkoratojen SM-kilpailuissa eniten SM-pisteitä kerännyt seura. Voitto tuo seuralle 5 000 euroa.

Tämän vuoden Kalevan Malja -kilpailu alkoi jo viime syksynä Vantaan SM-maratonista ja päättyy syksyllä Oulussa käytäviin SM-viesteihin.

Superliigan voittajalle 15 000 euroa

Seuraliigassa palkitaan Superliigassa kymmenen parasta seuraa sekä Ykkös-, Kakkos- ja Kolmosliigojen voittajaseurat. Superliigassa voittaja saa 15 000 euroa, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet 13 000 ja 11 000 euroa.

Superliigassa sijoille 4.-10 yltäneiden palkinnot ovat: 9000, 8000, 7000, 6000, 5000, 4500 ja 4 000 euroa. Ykkös-, Kakkos- ja Kolmosliigan voittajien palkinnot ovat 3000, 2500 ja 2000 euroa.

Seuraliigan pisteet koostuvat useista eri lähteistä, kuten kuluvan kauden ulkoratojen SM-kilpailuista, seuran 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien yleisurheilulisenssien määrästä sekä seuran 14-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulospisteiden määrästä.

Nuorisotoimintakilpailu palkitsee seuran kehitystä

Nuorisotoimintakilpailussa palkintorahaa on jaossa yhteensä 20 000 euroa. Kilpailussa palkitaan Superliigan viisi parasta seuraa, Ykkösliigassa seitsemän parasta ja Kakkos- ja Kolmoisliigoissa kahdeksan parasta seuraa.

Nuorisotoimintakilpailussa huomioidaan kauden aikana hankitut yleisurheilulisenssit sekä osanottopisteet seuraavista piirien kilpailutapahtumista: huipentumat, maastot, moniottelut, viestit ja kilpakävelyt.

– Seurat, jotka lukevat säännöt tarkkaan ja hakevat maksimaalista menestystä Seuraliigasta ja nuorisotoimintakilpailussa, jotka huomioivat myös lisenssejä, huomaavat edistävänsä vahvasti seuransa kehitystä, Aalto muistuttaa.

Katso säännöt ja pistelasku:

https://www.yleisurheilu.fi/seurat/seurojen-pistekilpailut/