Yleisurheilun Pariisin EM-kisat peruttiin

Yleisurheilun elokuiset EM-kilpailut on peruttu. Kisojen piti olla Pariisissa 25.-30 elokuuta, mutta kilpailun järjestäjät tiedottivat torstaina, että kisoja ei koronaviruspandemian takia voida järjestää. Kisoja ei siirretä vuoteen 2021.

Kilpailun järjestäjät tiedottivat, että he ja Ranskan yleisurheiluliiton edustajat tapasivat torstaina maan hallinto- ja terveysviranomaisia, joiden kanta oli, että kisoja ei voida järjestää.

Kilpailun järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jean Garcia totesi L’Équipe -lehdelle, että viimeisten kuukausien aikana tutkittiin kaikki mahdolliset vaihtoehdot kisojen järjestämiseksi, mutta peruminen jäi ainoaksi vaihtoehdoksi.

Koska päätös perustui Ranskan viranomaisten kantaan Euroopan yleisurheiluliitto (EA) hyväksyi päätöksen.

–  Toivoimme, että näinä vaikeina aikoina olisimme voineet tarjota eurooppalaisille yleisurheilijoille arvokisatapahtuman, mutta kilpailun järjestelytoimikunta ja Ranskan yleisurheiluliitto ilmoittivat keskusteltuaan Ranskan terveys- ja muiden viranomaisten kanssa, että he eivät voi jatkaa kisajärjestelyjä, joten heidän oli pakko peruuttaa kisat, EA:n puheenjohtajan sijaisena toimiva Dobromir Karamarinov sanoi.

EA:n hallituksen jäsenen  Antti Pihlakosken mukaan koronaviruksen jyllätessä päätös perustui ennen muuta terveydellisiin syihin.

– Kenenkään terveyttä ei kisojen vuoksi voi vaarantaa ja ongelmaksi muodostui sekin, että olisiko eri maiden matkustusrajoitusten takia voitu saada aikaiseksi EM-kisojen arvoiset kilpailut, sanoo

EA:n tiedote