Yleisurheilun heinäkuisten tv-kisojen järjestäjät odottavat päätöstä EM-kisojen kohtalosta

Kuortaneen juhannuskilpailujen ja heinäkuuksi suunniteltujen yleisurheilun Jyväskylän ja Lahden Motonet GP- kilpailujen uusista päivämääristä tai muista ratkaisuista tehdään päätöksiä vasta kun tiedetään järjestetäänkö EM-kilpailut Pariisissa elokuun lopulla.

Kisajärjestäjät kävivät  Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aallon johdolla torstaina läpi eri vaihtoehtoja sen jälkeen, kun hallitus päätti keskiviikkona kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet heinäkuun loppuun asti.

– Varapäiviä kisoille on jo katseltu, mutta nyt ei ole syytä tehdä ratkaisuja ennen kuin tiedetään, onko elokuussa EM-kisoja vai ei. Odotamme myös mitä hallitus päättää kokoontumisrajoituksista 3. toukokuuta, Aalto sanoo.

Pariisin EM-kisojen pitäisi olla 25.-30. elokuuta. Euroopan yleisurheiluliiton (EA) hallituksen jäsenen Antti Pihlakosken mukaan EM-kisojen suhteen on yhä kolme vaihtoehtoa.

– Vaihtoehdot ovat, että kisat järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan, ne siirretään vuoteen 2021 tai perutaan kokonaan, Pihlakoski sanoo.

Päätöstä EM-kisojen kohtalosta odotellaan toukokuun alussa. EA:n hallitus on seuraavan kerran koolla 8.-9. toukokuuta.

– EM-kisojen järjestämistä koskevassa päätöksenteossa keskeisessä roolissa ovat Ranskan viranomaiset, Pihlakoski muistuttaa.

Lapinlahden Tähtikisat perutaan

Torstaina päätettiin myös, että kesäkuun 17. päivälle suunniteltua Lapinlahden Tähtikilpailua ei siirretä vaan se perutaan kokonaan.

– Elokuulle suunniteltujen tv-kisojen Espoon Motonet GP:n, Paavo Nurmi Gamesin ja Turun Kalevan kisojen sekä syyskuun alun Tampereen Ruotsi-ottelun järjestelyt sen sijaan jatkuvat normaalisti, Aalto sanoo.