Yleisurheilun EM-joukkueeseen nimettiin jo viisi urheilijaa

Yleisurheilun EM-joukkueeseen nimettiin jo viisi urheilijaa

Suomen Urheiluliitto (SUL) on valinnut ensimmäiset viisi urheilijaa Berliinissä 6.-12. elokuuta käytäviin yleisurheilun EM-kilpailuihin.

Ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nousivat keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, kymmenottelija Elmo Savola, kävelijät Aleksi Ojala ja Aku Partanen sekä maratoonari Anne-Mari Hyryläinen.

– Joukkue valitaan useammassa osassa. Joukkueen koko tulee olemaan reilut 40 urheilijaa. Seuraavaksi ryhmää täydennetään hallikauden jälkeen. Viimeinen valintapäivä on 29. heinäkuuta, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Pitkämäelle, 34, Berliinin kisat ovat uran kuudennet aikuisten EM-mittelöt. Seitsenkertaisena arvokisamitalistina ja viime kesän MM-kisoissa viidenneksi heittäneen Pitkämäen varhaiselle valinnalle oli Kemppaisen mukaan painavat perusteet. Pitkämäelle valinta maistui.

– Se antaa mielenrauhaa, kun ei tarvitse lähteä hakemaan tulosta väkisellä. Toki tulosta on yleensä tullut heti kauden alussa, Pitkämäki sanoo valinnasta.

Pitkämäen syksyn harjoittelu on sujunut hyvin. Talven ja kevään aikana hän totuttelee heittämään keihästä etusormiotteella aiemman keskisormiotteen sijaan.

– Keihäs oli ensimmäistä kertaa kädessä maanantaina. Uusi ote tuntui ihan hyvältä, Pitkämäki sanoo.

Savola testaa ottelukuntonsa Götzisistä

Savola, 22, rikkoi EM-kisojen tulosrajan 22-vuotiaiden EM-kisoissa Bydgoszczissa viime kesänä, jossa hän oli kolmas ennätyksellään 7956. Hän lähtee elokuussa ensi kertaa urallaan aikuisten EM-kisoihin.

– Varhainen valinta on kenelle tahansa helpottava. Keväällä Götzisin kymmenottelu on se kilpailu, jossa nähdään, miten talvi on mennyt, Savola sanoo.

– Harjoituskauden tavoite on pikkuisen hilata nopeutta eteenpäin. Se olisi iso apu monessa lajissa. Myös heittolajit on otettu niin sanotusti nyrkkiin. Tein juuri Kuortaneella keihään lajitreeniä ja tuntui, että kroppa toimi hyvin.

Kilpakävelijät nousivat joukkueeseen kuluneen kauden näytöillä.

– Kävelijöiden kanssa oli sovittu, että syksyllä EM-kisojen 50 kilometrille valitaan kaksi parasta 3.50.00 alittanutta urheilijaa. Ojala käveli MM-kilpailuissa 3.47.20 ja Partanen teki keväällä Dudincessa ajan 3.49.00, Kemppainen sanoo.

Miesten 50 kilometrin kävelyyn on EM-joukkueessa vielä yksi paikka auki.

Hyryläinen: Seuraavassa startissa voi ottaa riskiä

Hyryläinen alitti naisten maratonilla SUL:n tulosraja 2.39.00 päättyneellä kaudella kahdesti: Dubain ennätysjuoksussaan ajalla 2.32.19 ja Lontoossa MM-kisoissa, jossa hänen aikansa oli 2.35.33.

– Varhainen valinta on sikäli hyvä, että seuraavassa startissa voi yrittää mennä riskillä, kun ei ole tuloksentekopaineita, Hyryläinen sanoo ja viittaa tammikuiseen Dubain maratoniin.

– Seuraavaksi olen menossa joulukuun alussa leirille Keniaan.

EM-kisavalintoja:

Suomen Urheiluliitto on valinnut seuraavat urheilijat Berliinissä 6.-12. elokuuta käytäviin yleisurheilun EM-kilpailuihin.

Miehet:

Keihäs: Tero Pitkämäki Seinäjoen Seudun Urheilijat

Kymmenottelu: Elmo Savola Lappajärven Veikot

50 km:n kävely: Aleksi Ojala Turun Weikot, Veli-Matti ”Aku” Partanen Lappeenrannan Urheilu-Miehet.

Naiset: Maraton: Anne-Mari Hyryläinen Nagu Idrottsförening.

 

 

 


savola_elmo_mitali.jpg

Elmo Savola nousi ensi kesän EM-joukkueeseen Puolassa viime kesänä 22-vuotiaiden EM-kisoissa pronssia tuoneella kymmenottelulla.