Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisat kilpaillaan Tallinnassa heinäkuussa

Yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään 8.-11. heinäkuuta Tallinnassa Virossa. Kisojen piti olla Bergenissä, mutta ne peruuntuivat sieltä Norjan korona-ajan tiukkojen maahantulorajoitusten takia.

Tallinnassa järjestetään tänä kesänä kahdet yleisurheilun nuorten EM-kilpailut, kun alle 20-vuotiaat kilpailevat EM-mitaleista Tallinnassa 15.-18. heinäkuuta.

Euroopan yleisurheiluliiton (EA) hallituksen jäsen Antti Pihlakoski kertoi, että EA tiedusteli Viron yleisurheiluliiton halukkuutta järjestää myös alle 23-vuotiaiden kilpailut jo aiemmin keväällä, kun Bergenin kisojen järjestäjät kertoivat, että kisojen järjestämiseen liittyy epävarmuutta.

– Olen iloinen, että Viron yleisurheiluliitto otti haasteen vastaan näin lyhyellä aikataululla, Pihlakoski sanoi ja kiitteli Viron yhteiskunnan myönteistä suhtautumista arvokisojen järjestämiseen.

– Kaikkiaan Tallinna oli myös se helpoin mahdollisuus järjestää EM-kisat tänä kesänä. Virossa on alle 20-vuotiaiden EM-kisoja varten kisakoneisto ja tekniikka valmiina, eikä näiden kahden kilpailun välillä ole ajallisesti kuin viikon ero.

EA:n piirissä oli keskustelua alle 23-vuotiaiden kisojen siirtämisestä Tokion olympialaisten jälkeiseen aikaan. Pihlakosken mukaan se oli huono vaihtoehto, koska sillä olisi ollut vaikutuksia eri maiden kansalliseen kilpailukalenteriin.