Yleisurheilulle uusi brändi ja visuaalinen ilme: Maajoukkueelle brändi-ilmeen mukaiset asut – faneille suunnattu verkkokauppa auki 13.5.

Suomen yleisurheilumaajoukkue saa olympia- ja EM-kesän kilpailuihin uudet asut, joiden ulkoasu on yleisurheilun uuden brändi-ilmeen mukainen. Suomen yleisurheilu -brändi näkyy myös 13. toukokuuta avautuvan yleisurheilun verkkokaupan tuotteissa.

– Uuden brändin arvoja ovat yhdenvertaisuus, yhteenkuuluvuus ja pysäyttämättömyys. Missiona on tehdä yleisurheilusta laji, joka aktivoi Suomen, totesi Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Riikka Pakarinen liiton mediatilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.

SUL on rakentanut yleisurheilun uuden brändistrategian yhdessä mainostoimisto Avidlyn kanssa. Brändityö aloitettiin viime syksynä.

– Brändiuudistuksen tavoite oli luoda yleisurheilulle uusi kokonaisvaltainen visio, missio ja päämäärä, jota viestitään raikkaalla ja huomiota herättävällä visuaalisella ilmeellä, totesi SUL:n markkinointiyhtiön toimitusjohtaja Jari Töykkä.

Suomen Yleisurheilu -logo käyttöön

Uuden brändistrategian mukana SUL-logo poistuu käytöstä ja tilalle tulee Suomen Yleisurheilu -logo.

– Liiton virallinen nimi ei muutu. Se säilyy Suomen Urheiluliittona. Suomen Yleisurheilu on brändinimi, joka kuvaa koko suomalaista yleisurheilua. Tässä mukaillaan Kansainvälistä yleisurheiluliittoa, World Athleticsiä ja Euroopan yleisurheiluliittoa, European Athleticsiä, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Brändistrategian pohjustuksesi toteutettiin laaja taustatutkimustyö yleisurheilun mielikuvasta, vahvuuksista, mutta myös heikkouksista.

– Teimme myös julkisen kyselyn, johon vastasi noin 2000 suomalaista, Aalto kertoo.

Uudet asut käytössä jo Koben MM-kisoissa

Yleisurheilumaajoukkue jatkaa Craftin asusteissa, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa brändi-ilmeen mukaisia.

– Meillä on liiton asustekumppani Craftin ja maahantuoja Trexet Finlandin kanssa vuoden 2028 loppuun yltävä yhteistyösopimus. Uudet asut suunniteltiin yhteistyössä Trexet Finlandin ja Avidlyn kanssa. Uusi brändi-ilme valmistui maaliskuussa, joten asut on valmistettu todella nopealla aikataululla, Töykkä sanoo.

Yleisurheilumaajoukkueiden uudet kisa-asut ovat ensimmäistä kertaa käytössä parayleisurheilun MM-kisoissa Kobessa 17.-25. toukokuuta ja sen jälkeen EM-kilpailuissa Roomassa 7.-12. kesäkuuta. Myös yleisurheilijoiden kilpailuasut Pariisin olympiakisoissa ovat samaa mallistoa.

Pakarinen: Verkkokauppa vie fanikulttuuria eteenpäin

Yleisurheilun verkkokauppa avautuu 13. toukokuuta osoitteessa shop.yleisurheilu.fi. Kauppa on toteutettu yhteistyössä Fais Finlandin kanssa. Tuotteet on suunniteltu brändi-ilmeen mukaisiksi yhteistyössä Trexetin, Avidlyn ja Fais Finlandin kanssa.

– Tässä toteutuu yleisurheilufanien pitkäaikainen toive. Tämä on hieno askel eteenpäin fanikulttuurin kasvattamisessa, Pakarinen sanoo.

– Yleisurheilulle fanikulttuurin kasvattaminen on tärkeä teema, jota olemme vieneet eteenpäin. Jatkossa näitä askelia tarvitaan lisää.

Verkkokaupasta löytyy esimerkiksi yleisurheilumaajoukkueen fanipaita, jossa on tämän vuoden Team Finland -valmennusryhmän urheilijoiden nimet. Ne muodostavat paitaan yleisurheilukentän kuvion. Paidasta tulee jatkossa vuosittainen malli.