Yleisurheilulisenssit uusiin ennätyslukemiin

Yleisurheilulisenssit uusiin ennätyslukemiin

Yleisurheilun vahva imu yhdessä väkevästi kehittyneen seuratyön kanssa on poikinut uuden lisenssiennätyksen. Kuluvan vuoden linsenssimäärä on 32 219. Se on vuodesta 1994 voimassa olleen lisenssijärjestelmän ennätys.

– Ennätys perustuu seurojen toiminnan laadun kehittymiseen. Seurat ovat nyt pystyneet ottamaan vastaan tulijoita enemmän kuin aikaisemmin, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) seurapalvelujohtaja Harri Aalto.

– Miksi näin on? Se johtuu siitä, että meille on tullut seuroihin lisää päätoimisia työntekijöitä. Siksi seuroihin on kyetty ottamaan lisää ryhmiä ja tukemaan paremmin vapaaehtoisten ohjaajien ja valmentajien toimintaa.

Kuluva vuosi on jo neljäs perättäinen kuin lisenssien määrä kasvaa. Vuoden 2012 lisenssimäärä oli 28 651 Siitä on vuosi vuodelta noustu nykylukemiin. Edellinen lisenssiennätys oli viime vuonna syntynyt 31 126 lisenssiä.

– Yleisurheilulla on tällä hetkellä sellainen imu, että uskon positiivisen kehityksen jatkuvan. Vanhemmat tiedostavat, että juokseminen, hyppääminen ja heittäminen ovat sellaisia kaikkien urheilumuotojen ja liikunnan perusasioita, että ne kannattaa oppia hyvin ja oikein heti lapsena, Aalto sanoo.