Yleisurheilulisenssien myynti siirtyy syksyllä Suomisport-palveluun – osallistu kevään koulutuksiin

Yleisurheilulisenssien myyntitapa muuttuu syksyllä. Lisenssit kilpailukaudelle 2021–2022 hankitaan Suomisportin kautta, joka on Olympiakomitean tuottama urheiluyhteisön digitaalinen palvelu.

– Seurojen kannattaa ottaa Suomisport Seurapalvelu käyttöön hyvissä ajoin ennen syys-lokakuuta, jolloin ensi kauden lisenssit tulevat myyntiin, sanoo Suomen Urheiluliiton hallintopäällikkö Tanja Taipale.

Suomisport Seurapalvelun käytön aloitus onnistuu digitaalisesti suoraan Suomisportin alustalta. Siitä ei synny käyttöönotto- tai kiinteitä kuukausikustannuksia. Palvelun käyttöön on tarjolla myös monenlaista opastusta.

– SUL ja Olympiakomitea järjestävät keväällä tilaisuuden, jossa Suomisportin käyttöön opastetaan yleisurheiluseuran näkökulmasta. Seuroille on tarjolla myös Olympiakomitean Suomisportista järjestämiä tietoiskuja ja tukiklinikoita, joihin seuratoimijoiden olisi hyvä osallistua ennen yleisurheilulle räätälöityä tilaisuutta, Taipale sanoo.

Tiedot Olympiakomitean tietoiskuista ja tukiklinikoista löytyvät tästä linkistä

Mikä on Suomisport?

Suomisport on Olympiakomitean tuottama urheiluyhteisön helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu, jota käyttää 90 lajiliittoa. Suomisportin kautta löydät urheilutapahtumat, hoidat ilmoittautumiset niihin, hankit lisenssin ja vakuutuksen sekä maksat seuran jäsen- ja toimintamaksuja.

Suomisportin avulla seura voi tehdä monenlaisia asioita kuten osoittaa seuran toiminnassa oleville kausi-, jäsen- tai muita maksuja, vastaanottaa ilmoittautumisia tapahtumiin sekä kerätä tietoja harjoituksiin osallistuneista.

Toimiiko Suomisport mobiilissa?

Suomisport-palvelua kehitetään mobiili edellä, mikä tarkoittaa, että mobiiliapplikaation käyttäjällä on aina kaikki tärkeimmät toiminnallisuudet mukanaan.

Suomisport-applikaatio on ladattavissa Google Play -kaupassa ja Apple Storessa. Kieliversioita on niin mobiili- kuin selainversiossakin kolme (suomi, ruotsi, englanti). Organisaatiokäyttäjä pääsee hyödyntämään laajempia käyttömahdollisuuksia verkkopalvelun puolella.

– Suomisportin Seurapalvelun uusin versio julkaistiin viime viikolla ja palaute on ollut positiivista. Kehitystyö jatkuu kuitenkin taukoamatta ja uusia toimintoja rakennetaan jatkuvasti, kertoo Maria Ulvinen Olympiakomiteasta. 

SUL:ssa Suomisportiin liittyvissä kysymyksissä vastaa:
Tanja Taipale
tanja.taipale@sul.fi
044 202 1887

Kysymykset Suomisport-seurapalveluun liittyen:
Maria Ulvinen, Olympiakomitea
maria.ulvinen@olympiakomitea.fi
0400 436 493

Suomisportin asiakaspalvelu ja tuki palvelee arkisin klo 8–16 osoitteessa: https://info.suomisport.fi