Yleisurheilua Urheilugaalan ehdokaslistoilla- Kangas ehdolla myös Läpimurto-kategoriassa

Moukarinheittäjä Aaron Kangas on valittu Urheilugaalaan ehdolle myös Läpimurto -kategoriaan. Hänet nimettiin aiemmin ehdolle Vuoden sykähdyttävin hetki  -kategoriassa, joka ratkeaa yleisöäänestyksen perusteella. Kangas heitti viime kesänä 79,05, paransi ennätystään yli neljä metriä ja voitti kesän tärkeimmät kilpailunsa.

Vuoden läpimurto -ehdokkaat valitsi urheilualan vaikuttajista koostuva palkintolautakunta. Samainen raati nimesi myös Esikuva ja Taustavoima -ehdokkaat. Esikuvaksi on ehdolla yleisurheilijoista korkeushyppääjä Jere Nyström. Sukupuolirajoja rikkova Nyström kilpailee meikattuna ja vie yhteiskuntaa esikuvallisuudellaan suuntaan, missä urheilijan lokerointi esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen mukaan ei ole enää uutisaihe.

Pyrintö ehdolla Vuoden urheiluseuraksi

Tampereen Pyrintö on ehdolla Vuoden urheiluseura-kategoriassa. Pyrintö on 124-vuotias yleisseura ja yksi Suomen johtavia yleisurheiluseuroja. Tampereen Pyrintö tunnetaan osaavana yleisurheilukilpailujen järjestäjänä. Tänä vuonna Pyrintö rakensi ammattitaidolla ja nopealla aikataululla onnistuneen Ruotsi-ottelun, jossa korona-ajan turvaohjeet otettiin esimerkillisesti huomioon.

Urheilugaala ei koronatilanteen takia ole tänä vuonna yleisötapahtuma. Urheiluvuotta juhlitaan tv-lähetyksessä. Urheilugaala lähetetään 14.1.2021 kello 20 suorana lähetyksenä Yle TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.

Urheilugaalan ehdokaslistat: https://urheilugaala.fi/ehdokkaat/