Yleisurheilijat kilpailevat Gwangjun monsuunisateessa

Yleisurheilijat kilpailevat Gwangjun monsuunisateessa

Yleisurheilijat aloittavat kilpailunsa keskiviikkona 8.7. Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton (FISU) järjestämissä Universiadeissa Gwangjussa. Eteläkorealaisessa miljoonakaupungissa olosuhteet ovat haasteelliset, sillä parhaillaan siellä on monsuunikausi ja vettä tulee taivaalta kuin saavista kaataen.

– Keskiviikon sääennuste lupaa sadetta 100 prosentin todennäköisyydellä. Meiltä aloittaa keskiviikkona vesikelissä kuusi urheilijaa, kertoo Suomen joukkueen heittovalmentaja Kari Ihalainen.

Aikaero Suomen ja Etelä-Korean välillä on kuusi tuntia, joten kilpailut Gwangjun MM-stadionilla käydään Suomen aikaa aamulla ja iltapäivällä. Samalla stadionilla pelattiin useita otteluita vuoden 2002 jalkapalloilun miesten MM-turnauksessa.

Suomalaisista keskiviikon 8.7. alkukilpailuihin osallistuvat kestävyysjuoksija Anders Lindahl 1500 metrin matkalla, keihäänheittäjä Sami Peltomäki, aitajuoksijat Petteri Monni ja Anniina Laitinen 400 metrin matkalla, Sanna Nygård kakkoslajissaan pituushypyssä ja kiekonheittäjä Katri Hirvonen.

Torstaina 9.7. mm. Matilda Bogdanoff osallistuu 100 metrin aitajuoksun alkueriin sekä kilpaillaan naisten pituushypyn ja kiekonheiton finaalit.

Gwangjuun valittiin 14 suomalaisurheilijaa, jotka edellämainittujen lisäksi ovat pikajuoksija Hanna-Maari Latvala, aitajuoksija Arttu Hirvonen, korkeushyppääjä Linda Sandblom, kolmiloikkaajat Essi Lindgren ja Sanna Nygård, moukarinheittäjä Johanna Salmela sekä keihäänheittäjät Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen. Kuitenkin Hanna-Maari Latvala ja Arttu Hirvonen terveydellisistä syistä eivät joukkueeseen kuulu.

– Paikka on entuudestaan tuttu. Olin täällä kuusi vuotta sitten Etelä-Korean keihäänheiton lajivalmentajana, Kari Ihalainen kertoo.

Universiadit järjestetään tänä vuonna 28. kerran. 2000-luvulla on kilpailtu kahdeksan kertaa, joista peräti kuudesti Aasian maissa ja lisäksi kahdesti Itä-Euroopassa. Myös seuraavat vuoden 2017 Universiadit järjestää aasialaiskaupunki Taipei.

GWANGJU (KOR) 8.-12.7.2015 XXVIII Universiadit

LIVE-Tulospalvelu ja lisätietoja: