Yleisurheilijan urapolun uusi linjaus julki Nuorisovalmennusseminaarissa – ilmoittaudu mukaan

Yleisurheilijan urapolun valmennuksellista linjausta päivitetään ja työn tulokset julkaistaan Nuorisovalmennusseminaarissa Helsingissä 22.–23. lokakuuta. Seminaariin voi jo ilmoittautua tästä linkistä.

Urapolun työstössä hyödynnetään tutkittua tietoa ja empiiristä kokemusta ja näkemystä – unohtamatta koko suomalaisen urheilun yhteisiä isoja urapolkutavoitteita. Tiiviin ydinryhmän lisäksi valmisteluun osallistetaan muuan muassa huippuseurojen valmennuksen ammattilaisia ja eri lajien kokeneita valmentajia.

– Urapolun päivittämiselle on ollut tarve jo pidempään, johtuen muun muassa elämäntyylin ja urheiluharrastusten luonteen merkittävistä muutoksista viimeisten vuosikymmenten aikana. Tavoitteena on laatia pää- ja perusasioihin painottuva, ytimekäs ja selkeä, yleisurheilun valmennuslinjaus lapsuusvaiheesta huippuvaiheeseen saakka”, sanoo Suomen urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

Päivittämisen tarpeessa on erityisesti yleisurheilijapolun lapsuus- ja nuoruusvaihe. Lapsuus- ja nuoruusvaiheessa fokuksessa tulee olemaan valmennuslinjaus, mikä luo nuorelle urheilijalle riittävän harjoitettavuuden ja siten mahdollistaa oman urheilijapotentiaalin maksimoimisen huippuvaiheessa.

– Suomeksi sanottuna tavoitteena on linjaus, minkä avulla urheilemisen pohjat tulevat riittävän hyvään kuntoon. Polku rakennetaan loogisena jatkumona, missä harjoitukselliset tavoitteet ja painotukset etenevät progressiivisesti uravaiheesta toiseen. Linjauksessa pureudutaan sekä määrällisiin että laadullisiin päätavoitteisiin ja sisältöihin eri uravaiheissa, Finni täsmentää.

Yleisurheiluseurojen valmennustoiminta toteutuksen ydin

Yleisurheilijan urapolun uusien linjausten saattaminen käytäntöön alkaa heti Nuorisovalmennusseminaarin jälkeen.

– Linjauksen jalkauttamisessa on monia keinoja, joista ylivoimaisesti tärkein ja vaikuttavin on suomalaisten yleisurheiluseurojen toteuttama valmennustoiminta, Finni muistuttaa.

– Yleisurheilijan polun sisältöjen toteuttamisessa seuroja autetaan ja tuetaan muun muassa materiaalien ja kilpailutoimintamallien avulla. Myös SUL:n uudistuva valmentajakoulutuskokonaisuus ja lajiliiton leiritys rakentuvat jatkossa päivitetyn yleisurheilijapolun sisältöjen pohjalle.

Nuorten valmentamiseen ja harjoitteluun pureutuva Nuorisovalmennusseminaari järjestetään URHEA-hallissa Helsingissä 22.–23.10. Seminaarin ilmoittautuminen on nyt auki ja tapahtuu täältä.

Seminaariin kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä Early Bird hinta 95 € voimassa 31.7. asti. Myös SUL Valmentajayhdistys on seminaarissa isosti mukana ja muun muassa jäsenille on tarjolla reipas alennus seminaaripaketista. Alennuskoodista tiedotetaan jäsenille suoraan.

Lisätietoja

Aapo Räntilä

aapo.rantila@sul.fi

+358 45 634 1090