Yksityishenkilö voi nyt tukea yleisurheilua raha- tai testamenttilahjoituksella

Kulttuurin parissa yksityiset mesenaatit, taiteen tukijat ovat olleet arkipäivää jo kauan. Kyselyjä on tullut myös yleisurheiluun ja yleensä urheiluun liittyen, kuinka yksittäinen henkilö voisi tukea esimerkiksi suomalaista yleisurheilua tai yksittäistä yleisurheilijaa.

– Nyt siihen on mahdollisuus Yleisurheilun Tuki -säätiön kautta. Säätiö on hakenut rahankeruuluvan, joka mahdollistaa yksityishenkilöille suoran tavan tukea suomalaista yleisurheilua, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) talousjohtaja Mikko Kivi.

Yleisurheilun Tuki -säätiön tarkoituksena on tukea taloudellisesti yleisurheilun hyväksi tapahtuvaa toimintaa Suomessa. Vuonna 1953 perustettu säätiö on kymmenen viime vuoden aikana tukenut suomalaista yleisurheilua noin 7 miljoonalla eurolla.

Kuinka yleisurheilun tukeminen säätiön kautta on mahdollista?

– Säätiölle voi tehdä suoran rahalahjoituksen tai testamenttilahjoituksen. Lahjoitetut varat menevät suoraan yleisurheilun tukemiseen eli lasten ja nuorten urheilun sekä huippu-urheilun toimintamahdollisuuksien tehostamiseen, Kivi sanoo.

Kiven mukaan urheilun tukeminen yksityisillä lahjoituksilla on kasvava trendi.

– Erilaiset hyväntekeväisyyskohteet sekä kulttuuri ja tiede ovat jo pitkään olleet merkittäviä lahjoituskohteita. Nyt myös urheilun tukeminen koetaan sellaiseksi ja osaksi yhteiskuntavastuuta. Urheiluliittoon on tullut kyselyjä ja siksi rakensimme lahjoituksille helpon ja luotettavan kanavan.

Katso tarkemmat tiedot:

Lahjoita suomalaiseen yleisurheiluun – Yleisurheilu.fi

Lisätietoja:

Mikko Kivi,

Talousjohtaja

Suomen Urheiluliitto

Yleisurheilun Tuki -säätiön asiamies

mikko.kivi@sul.fi

050-5255608