Yksi heitto riitti Heikkiselle paralympiahopeaan, Kotaja kuudes

Rion paralympiamitalisteille tuhdit palkintorahat

Yksi onnistunut heitto riitti Marjaana Heikkiselle kirkastamaan Lontoon paralympiakisojen pronssin hopeaksi Rioksi. Hän heitti F34-luokan keihäänheiton finaalissa kolmannellaan mainiot 18,42. Amanda Kotaja oli ratakelauksen T54-luokan 100 metrin finaalissa kuudes

– Tiesin, että voin varmalla heitolla heittää 18,5 metriin. En ole ihan varma, mitä muissa heitoissa tapahtui, täytyy analysoida ne valmentajan kanssa. Suoritin tämän, miten tänä kesänä olen tottunut tekemään ja yksi heitto riittää, Heikkinen kertaili.

Heikkistä valmentaa ex-huippuheittäjä Kimmo Kinnunen.

Kilpailun voitti kiinalainen Zou Lijuan maailmanennätyksellä 21,86. Hän rikkoi entisen ME:n kilpailussa kolmesti. Pronssin pokkasi saksalainen Frances Herrmann, joka heitti 18,16.

Heikkisellä on Rion paralympialaisissa ohjelmassa vielä F34-luokan kuulantyöntö.

– Olen kauden aikana tehnyt sivulajissani vain muutaman harjoituksen, lähden pitämään sinne hauskaa, Heikkinen sanoo.

 

Kotaja pettyi 100 metrin finaalissa

Kotaja ei löytänyt rentoutta kelauksen T54-luokan 100 metrin finaalissa ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Pronssimitalista Kotaja jäi 0,3 sekuntia. Kotaja sai hyvän lähdön, mutta ei pystynyt vastaamaan kärkikolmikon maksiminopeuksiin.

– Veto oli parempi kuin alkuerissä, mutta rentous puuttui. Eihän tämä ollut ollenkaan, mitä tulin hakemaan, Kotaja sanoi.

Kilpailun voitti Kiinan Liu Wenjun kauden parhaallaan 16,00. Toisen sijan nappasi Yhdysvaltain Tatyana McFadden.

Kotajan jatkaa Riossa vielä 400 metrillä sunnuntaina 11.9.