Yhteiset treenit iso voimavara EM-halleihin tähtääville Kuusiniemelle ja Manniselle

Santeri Kuusiniemen ja Ilari Mannisen katse on maaliskuisissa Istanbulin EM-halleissa. Kesän kilpailukauden Antti Mero (jr.) valmentama pika-aiturikaksikko toivoo huipentuvan elokuussa Budapestin MM-areenalla.

Viime kesänä kaksikko kilpaili Münchenin EM-kisoissa, jossa Kuusiniemi eteni 110 metrin aitojen välieriin. Kesän jäljiltä Kuusiniemen ennätys on 13,68 ja Mannisen 13,79.

– Viime vuonna löytyi hyvä rytmitys ja sisältö harjoitteluun. Sitä on nyt jatkettu, Kuusniemi sanoo.

Samaa mieltä on Manninen, joka tekee liki kaikki treenit yhdessä Kuusiniemen kanssa ja samalla harjoitusohjelmalla.

– Kaikki on mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tämä treenitapa on toiminut hyvin. Täysin samat treenit tehdään ja suurimmaksi osaksi samaan aikaan, Manninen kertoo.

Myös Kuusiniemi kokee, että yhdessä tekeminen vie molempia eteenpäin.

 – Se on iso voimavara. Vaikka treeneissä ollaan rennosti, siellä on pieni alitajuinen kilpailu. Kun tietää, että toinenkin on lajin kärkiurheilijoita, se tuo harjoituksissa automaattisen fokusoitumisen. Täytyy yrittää olla parempi kuin toinen, Kuusiniemi kuvailee.

– EM-halleissa tavoite on päästä pitkälle, Ilari Manninen sanoo.

Manninen: ”EM-halleissa saumat on finaaliin asti”

Kuusiniemen hallikauden tavoitteet ovat kirkkaat. 60 metrin aidat sujuivat viime talvena 7,74, mutta kevääseen mennessä lukeman pitäisi olla jotakin muuta.

– Viime hallikaudella huomasin, että juoksun lähtöpää vaatii aika paljon petraamista. Kahdeksalla askeleella ensimmäiselle aidalle tulo ei ole ihan vielä asettunut muottiinsa. Siihen haetaan tehoa, että saisin juostua 60 metrin aidat niin, että pääsen EM-halleihin, Kuusiniemi sanoo ja viittaa myös EM-hallien koviin pääsykriteereihin. Tulosraja on 7,64.

– Hallikaudella ajetaan sisään hyviä elementtejä lähtöön ja kolmeen ensimmäiseen aitaan myös kesää ja 110 metrin aitoja ajatellen.

Manniselle 60 metrin aidat on toistaiseksi ollut se parempi matka. Se kulki viime talvena mainiosti 7,68.

– Tarkoitus saada on hallikaudella muutama hyvätasoinen kilpailu 60 metrin aidoissa, että saisin kerättyä rankingpisteitä kesää varten, Manninen sanoo.

–  EM-halleissa tavoite on päästä pitkälle. Jos viime vuoden EM-halleja miettii, minulla on saumaa finaaliin asti, jos kaikki menee putkeen.

Ilari Manninen, valmentaja Antti Meron jr ja Santeri Kuusiniemi Hipposhallissa.

”Superpaneutuva, sympaattinen, analyyttinen”

Entä kuinka Jyväskylän yliopistossa kauppateitä opiskeleva Kuusiniemi, 24, ja samaisessa opinahjossa tietojärjestelmätieteen parissa ahertava Manninen, 25, näkevät valmentajansa, Antti Mero jr:n?

–  Superpaneutuva, sympaattinen, analyyttinen tyyppi. Antti tekee tosi paljon hommia urheilijoiden eteen ja on idearikas kaveri. Kokeillaan uusia juttuja ja niitä yhdistellään vanhaan. Se on tosi kivaa, Kuusiniemi kiteyttää kaksikon aatokset.