Yegon mahtiheito hyväksyttiin, Pitkämäki ja Ruuskanen pettyivät

Yegon odotukset korkealla
Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen käänsivät Timanttiliigan Birminghamin kilpailun päätteeksi katseen sunnuntaina Lahdessa käytävään eliittikisasarjan avaukseen. Kummallekin jäi Birminghamista rutkasti hampaan koloon. 

Pitkämäki oli kilpailussa viides heitettyään 83,72 ja menetti kauden kärkituloksensa Kenian Julius Yegolle, joka kiskaisi 91,39. Ruuskanen putosi kolmelta viimeiseltä kierrokselta ja oli yhdeksäs jäätyään tulokseen 78,42.

– Samat ongelmat jatkuivat kuin Rooman kilpailussa. Enimmäkseen kyse on ajoituksesta. Olin aika hukassa, Pitkämäki harmitteli.

Roomassa Pitkämäki harmitteli, että heitto aukesi ja tukijalka tuli myöhässä maahan. Niin kävi Birminghamissakin, jossa tukena olisi ollut makoisa myötätuuli.

– Kun ajoitus ei toimi, keihäs ei lähde oikeaan asentoon.

Pitkämäen mukaan ajoitusta on haettava takaisin pikku hiljaa.

– Ei siinä oikein ole mitään kikkoja, Pitkämäki muistutti.

Ruuskanen: Tuki luisti, Yegon heitto hyväksyttiin

Ruuskasen jatkopaikka kolmelle viimeiselle kierrokselle oli pienestä kiinni.

– Tukijalka luisti siinä kolmannella heitolla, harvinaista kyllä, Ruuskanen totesi.

– Kahdella ensimmäisellä heitolla olisi pitänyt saada keihäs hieman korkeammalle, että se olisi noussut sinne myötätuulipatjan päälle.

Kilpailun voitto ratkesi Yegolle vasta sen jälkeen, kun hänen heittonsa oli jo kertaalleen hylätty, koska sen katsottiin menneen ulos sektorista. Yegon valmentaja Petteri Piironen ja Pitkämäen manageri Tero Heiska kuitenkin kehottivat heittäjää vaatimaan, että heitto mitataan, koska sektoriviivat loppuivat 90 metrin jälkeen. Kilpailun jälkeen sektoriviivat vedettiin kilpailun järjestäjien toimesta pidemmälle ja heitto hyväksyttiin. 

Toiseksi hyvään takatuuleen käydyssä kilpailussa heitto tshekki VItezslav Vesely, joka kiskaisi muikeat 88,18. 

Trinidadin Keshorn Walcott rikkoi maansa ennätyksen toisessa perättäisessä kilpailussa. Nyt hän heitti 86,43 ja oli kolmas.