Jaroslava Mahutshih hyppäsi kultaa Ukrainalle – Ella Junnila ylitti 190 ja oli 13:s

Budapestin MM-kilpailuiden naisten korkeushypyn voitti Ukrainan Jaroslava Mahutshih, joka ainoana ylitti korkeuden 201. Ella Junnila ylitti kauden toiseksi parhaan tuloksensa 190 ja sijoittui jaetulle 13. tilalle.

Junnila on ensimmäinen suomalainen 40 vuoteen, joka selviytyi naisten korkeushypyn MM-finaaliin.

– Sellainen kädenlämpöinen olo nyt. Mulla oli tosi kivaa ja nautin päästä hyppäämään. Aivan tyytyväinen ei voi silti olla, Junnila sanoi.

Junnila ylitti ensimmäisellään korkeuden 185 ja viimeisellään korkeuden 190, mutta pudotti kolmesti korkeudesta 194, jonka ylitti kahdeksan parasta.

– Valmistautuminen oli hyvä, verkkahypyt menivät hienosti. Aloituskorkeus 185 lähti hyvin eikä 190:n kaksi pudotustakaan olleet huonoja hyppyjä. Mutta sitä samaa taas, tipun riman päälle, Junnila kertoi.

– Katsottava valmentajan kanssa videoita, miksi näin tapahtui. Askelmerkki viilattiin karsinnassa ja vauhtijuoksut olivat tasalaatuisia.

”Nousi hyvin, mutta tipuin päälle”

– Tämä oli vasta viides kilpailuni uudella vauhdilla. Toistoja on varmasti ollut liian vähän. Toinen ja erityisesti kolmas hyppy 194:stä nousivat hyvin, mutta tipuin päälle.

Ukrainan 21-vuotias urheilulähettiläs Mahutshih voitti jo viidennen kultamitalinsa kolmen viime vuoden aikana. Hän on tänä ajanjaksona voittanut myös Euroopan mestaruuden, maailman hallimestaruuden ja kahdesti Euroopan hallimestaruuden.

Mahutshihia viisi vuotta vanhemmat australialaiset voittivat Budapestissa hopea- ja pronssimitalit. Toiseksi sijoittui maailmanmestaruutta puolustanut Eleanor Patterson ja kolmanneksi Nicola Olyslagers. He molemmat ylittivät korkeuden 199.