YAG aikataulu julkistettu, ilmoittautuminen alkoi

SUL:lla uusi avaus: Yhdenvertaisuuskartoitus

Nuorten yleisurheilun kesän suurtapahtuman Youth Athletics Gamesin eli YAG:n ilmoittautuminen on auennut. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.kilpailukalenteri.fi. YAG kilpaillaan 10.-12. kesäkuun Espoon Leppävaarassa.

Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä edullisemmin pääset mukaan. Ensimmäisen ja halvemman hintaportaan takaraja on huhtikuun 30. päivä. Ilmoittautua voi 1. kesäkuuta saakka.

Kannattaa tutustua myös tarjolla oleviin kisapaketteihin (www.youthathleticsgames.fi/ilmoittautuminen).

Myös YAG:n aikataulu on julkaistu (linkki). Suurin muutos viime kesään on se, että kilpailu käydään yhdellä, eikä kahdella kentällä kuten viime vuonna.

– Aikataulu on pyritty laatimaan niin, että urheilijoilla on mahdollisuus osallistua useampiin lajeihin. Suorituspaikoilla tullaan tämän suhteen joustamaan sääntöjen sallimissa puitteissa, kertoo YAG:n kilpailupäällikkö Espoon Tapiotten Harri Lammi.

Lammi viittaa esimerkiksi mahdollisuuteen osallistua toiseen lajiin toisen ollessa vielä kesken. Kaikkiaan aikataulu noudattaa viime vuosien linjaa. Suurin muutos on se, että 17-vuotiaiden sarjoissa ei nyt ole viestejä.

– Perjantai on kävely- ja viestipäivä. Lisäksi ohjelmassa on joidenkin lajien karsintoja ja 17-vuotiaiden lajeja. Lauantaina aamupäivällä on 9-12-vuotiaiden kilpailuja ja iltapäivällä vanhempien ikäluokkien kisoja. Näin urheilijoille jää myös vapaa-aikaa kierrellä paikkoja ja seurata joukkuetovereiden kilpailua, Lammi sanoo

– Sunnuntai on vahvasti finaalipainotteinen päivä.

 YAG-vierailla vapaa pääsy uuteen maauimalaan

Kisojen ohella Espoon Leppävaaran urheilupuisto ja sen lähialueet tarjoavat monenlaista tekemistä.

– Kaikille tapahtuman kisapaketin ostaneille tarjotaan ilmainen pääsy uuteen maauimalaan, joka on vain 100 metrin päässä kisakentästä. Urheilupuistossa on myös skettipuisto ja Angry Birds- leikkipuisto perheen nuorimmille. Lisäksi kisapaikan lähistöltä löytyy seikkailupuisto Huippu, Lammi kertoo.