Wright voittoon 400 metrillä Kaliforniassa, Alekna 71,39, Rogers 76,87, vastatuulet kiusana Miramarissa

Katriina Wright voitti ulkoratakauden ensimmäisen 400 metrin kilpailunsa Berkeleyssä Kaliforniassa. Wright juoksi Brutus Hamilton Invitational -kilpaılussa voiton ajalla 53,07, joka on kevään nopein suomalaisnoteeraus.

Wrightin ennätys on viime vuonna juostu 52,39. Berkeleyssä Wright, 20, oli myös juoksemassa voittoa Oregonin yliopiston 4 x 400 metrin viestijoukkueessa, joka toi kapulan maaliin ajassa 3.35,13.

Brutus Hamilton Invitational -kilpailun kovatasoimman tuloksen teki Liettuan Mykolas Alekna, joka heitti kiekonheiton kauden kärkitulokseksi ja ennätyksekseen 71,39. Hallitsevan Euroopan mestarin ja MM-mitalistin sarja kilpailussa oli väkevä: x, 69,82, 71,39, 68,24, 69,96 ja x. Hänen aiempi ennätyksensä 71,00 syntyi samaisella kentällä vuosi sitten. Katso heitto täältä.

Naisten kiekon voitti Ruotsin Caisa-Marie Lindfors tuloksella 61,09. Lindfors, 23, heitti maaliskuun lopussa Stanfordissa ennätyksekseen 61,44.

Hyvässä kevätvireessä on myös Kanadan Camryn Rogers. Naisten moukarinheiton hallitseva maailmanmestari heitti Berkeleyssä kevään kärkitulokseksi 76,87. Tulosta siivitti tasainen sarja: 76,30, 75,76, 75,85, 76,49, 76,87 ja 76,08. Britti Anna Purchase oli kilpailussa toinen heitettyään 70,76.

Coleman ja Bednarek taisteluparina 200 metrillä

Miramarissa Floridassa Miamin kupeessa taisteltiin vastatuulien kanssa. Kilpailun odotetuin hetki oli kotiradallaan juosseen 60 metrin tuoreen hallimaailmanmestari Christian Colemanin ja 200 metrin MM- ja olympiamitalisti Kenny Bednarekin kohtaaminen 200 metrillä. Juoksu päättyi Bednarekin voittoon ajoin 20,35-20,43, jotka syntyivät 2,8 metriä sekunnissa puhkuneessa vastatuulessa.

Kilpailu oli monelle urheilijalle valmistava startti Timanttiliigan avaukseen, joka kilpaillaan Kiinan Xiamenissä 20. huhtikuuta. Vastatuuli verotti kuitenkin tulostasoa monissa lajeissa.

Naisten 100 metrin aidoissa Yhdysvaltain Alaysha Johnson sai tiukan vastuksen britti Cindy Semberiltä, joka tuli kisan lopun mainiosti. Johnson vei voiton ajoin 12,80-12,83. Vastatuulta juoksulle mitattiin 1,3 metriä sekunnissa.

Aidatun ratakierroksen ja sileän 400 metrin amerikkalaiset huippunimet Britton Wilson ja Shamier Little juoksivat tuulisessä säässä naisten 400 metrin kärkisijat ajoin 51,07 ja 51,41. Naisten 600 metrillä Saint Vincentin Shafiqua Maloney juoksi kauden kärkiajaksi 1.23,80.

Miesten 100 metriä voitti Yhdysvaltain yliopistojen hallitseva mestari Courtney Lindsey. Hän puski 2,4 metriä sekunnissa puhkuneeseen vastaiseen ajan 10,28. Saman ajan sai toiseksi tullut talven MM-hallien 60 metrin pronssimitalisti Jamaikan Ackeem Blake.

Naisten kuularingissä kaksi edellistä MM-titteliä voittanut Yhdysvaltain Chase Jackson vei voiton tuloksella 19,88.