Wlodarczyk ME-heitostaan: "Tuli sellainen voiman tunne"

Wlodarczyk ME-heitostaan: "Tuli sellainen voiman tunne"

Armotta porottanut aurinko ja ankara helle eivät syöneet mehuja Puolan Anita Wlodarczykin heitoista naisten moukarin olympiafinaalissa, joka heitettiin poikkeuksellisesti jo aamupäivällä. Hän kuorrutti voiton ME-tuloksella 82,29, joka syntyi kolmannella heitolla.

– Uskoin etukäteen voittoon, mutta en ollut varma ME:n tekemisestä. Ennen kolmatta heittoa tuli sellainen voiman tunne. Tiesin, että nyt on paras hetki, Wlodarczyk totesi.

Myös edellinen ME oli hänen nimissään ja 1,21 metriä heikompi. Hän heitti kilpailussa kolme lajin viidestä kaikkien aikojen parhaista heitoista. Hänen toiseksi ja kolmanneksi parhaat heittonsa kantoivat 81,74 ja 80,40.

Ankaran helteen kanssa puolalainen tuli hyvin toimeen.

– Stadionilla oli erittäin kuuma. Piti kaataa kylmää vettä päähän pitkin kisaa.

Lontoon olympialaisten hopean kullaksi kirkastanut Wlodarczyk oli Riossa täysin omaa luokkaansa. Toiseksi kilpailussa sijoittui kiinalainen Wenxiu Zhang kauden parhaallaan 76,75. Britti Sophie Hitchon oli kolmas ennätyksellään 74,54. Se oli brittien ensimmäinen naisten heittolajien mitali sittem Fatima Whitbreadin vuoden 1988 keihäshopean. 

Naisten 3000 metrin esteiden finaalissa juostiin Aasian ja Pohjois-Amerikan ennätykset. Ex-kenialainen Ruth Jebet oli odotetun vahva ja voitti olympiakultaa Aasian ennätysajalla 8.59,75. Yhtä odotettu hopeamitalisti oli viime kesän maailmanmestari Kenian Hyvin Jepkemoi ajalla 9.07,12.

Yhdysvaltain sisupussi Emma Coburn oli kolmas ja viiden parhaan joukossa ainoa ei-afrikkalainen. Hän juoksi Yhdysvaltain ennätyksen 9.07,63.

Kilpailussa syntyi myös Saksan ennätys, kun heinäkuisten Amsterdamin EM-kisojen mestari Gesa-Felicitas Krause pinkoi kuudenneksi maansa ennätyksellä 9.18,41.


jebet_ruth_1_of_1.jpg

Ruth Jebet juoksi Pariisissa 3000 metrin esteissä hulppean ME:n 8.52,78