Wirkkala ja Mannio ratkovat MM-kisapaikan Porin Kalevan kisoissa

Wirkkala ja Mannio ratkovat MM-kisapaikan Porin Kalevan kisoissa

Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala tai Lehtimäen Jyskeen Ari Mannio on kolmas kisoihin lähtevä mieskeihäänheittäjä  Suomen joukkueessa yleisurheilun MM-kilpailuissa Pekingissä. 

Kumpi kaksikosta lähtee elokuisiin MM-kisoihin ja kumpi on kotiinjäävä varamies, ratkeaa Kalevan kisojen finaalissa Porissa tulevan viikon sunnuntaina 2. elokuuta.

– MM-joukkueeseen valitaan näistä kahdesta se, joka heittää Kalevan kisojen loppukilpailussa paremman tuloksen, sanoo valinnasta vastaava Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Tero Pitkämäki ja Pielaveden Sammon Antti Ruuskanen on valittu joukkueeseen jo aiemmin.

Wirkkalan, 31, kauden paras on kesäkuun lopussa Turussa heitetty 84,39. Mannion, 28, kesän paras ja samalla oma ennätys on Raaseporin Tähtikisoissa kesäkuussa heitetty 86,82. Wirkkalalla on arvokisakokemusta MM-ja olympiafinaaleista, Mannio on olympiafinalisti ja EM-kisojen pronssimitalisti vuodelta 2012.

– Näiden kahden heittäjän välillä peli on ollut niin tasainen kuin olla voi. Juhannuksen ja eilisen Joensuun kilpailun välillä kumpikin on voittanut toisensa kertaalleen. Kummankaan tulostaso ei kuitenkaan ole ollut ylivertainen toisen tulostasoon verrattuna, Kemppainen sanoo.

– Miksi paikka ratkeaa Porissa, eikä esimerkiksi Kuortaneen Loiste Eliittikisoissa johtuu siitä, että Suomen mestaruuskilpailu on sopivan paikka tällaiselle karsinnalle. Kalevan kisojen jälkeen heittäjälle jää myös hyvin aikaa valmistautua kunnolla kauden pääkilpailuun, Kemppainen sanoo. 

Kalevan kisat kilpaillaan Porin stadionilla 30.7-2.8. MM-kilpailut ovat Pekingissä 22-30. elokuuta.