Wilma Murto yllättyi suomalaisten suosikkiurheilijan tittelistä: ”Olen tosi otettu”

Seiväshyppääjä Wilma Murto oli iloisesti yllättynyt tiedosta, että hän on Sponsor Navigator -tutkimuksessa aikuisväestön, eli yli 18-vuotiaiden keskuudessa Suomen suosituin aktiiviurheilija.

– Tällaista on tosi vaikea hahmottaa ja olen myös häkeltynyt, kun katsoo, millaisia nimiä lista on täynnä. Ne ovat kaikki urheilijoita, joita kohtaan minulla on iso arvostus. Olen tosi otettu, Murto kuvasi tuntojaan.

Murron jälkeen seuraavat sijat valloittivat Kalle Rovanperä, Iivo Niskanen, Lauri Markkanen ja Patrik Laine.

Murron nousu ulko- ja halliratojen Euroopan mestariksi ja viime kesänä MM-mitalistiksi on ollut tutkimuksen vastanneiden kesken yksi kriteeri, mutta osansa varmaan ollut myös Murron positiivisella ja iloisella persoonalla.

– Ilmeisesti se minun oma meininki on ollut sellaista, mitä on ollut kiva seurata. Ei sitä itse osaa odottaa, mutta olen pyrkinyt olemaan oma itseni, Murto sanoo.

Ensimmäinen nainen ykkösenä Mäkäräisen jälkeen

Murto nousi sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insightin tutkimuksessa vuoden takaisen mittauksen 7. sijalta suosikkilistauksen kärkeen. Tutkimuksessa haastateltiin helmi-maaliskuussa yli 3000 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia.

Murto oli listan kärjessä ensimmäinen naisurheilija sitten ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen, joka hallitsi kärkipaikka 2015–2019.

– Murron nousu ykköseksi on yksi osoitus siitä, että yleisurheilulla on laajasti suomalaisia kiinnostavia yksilöitä. Tämä on lajin kiinnostavuuden ja huomioarvon suhteen iso steppi eteenpäin, sanoo Suomen Urheiluliiton markkinointiyhtiön Track & Field Finlandin toimitusjohtaja Jari Töykkä.

Yleisurheilu vahvisti lajina asemiaan – Vanninen ja Kosonen noususs

Yleisurheilu piti mittauksessa sijoituksensa Suomen toiseksi kiinnostavimpana lajina jääkiekon jälkeen ja vahvisti asemiaan. Vuoden takaisessa tutkimuksessa 50 prosenttia vastaajista arvioi jääkiekon ykköseksi ja yleisurheilu oli toinen 42 prosentin osuudella. Vastaavat prosentit olivat nyt 52 ja 46.

Yksittäisistä urheilijoista merkittävimmät nousijat suosikkien listalla olivat viime kesänä alle 23-vuotiaiden EM-tittelin voittaneet seitsenottelija Saga Vanninen ja moukarinheittäjä Silja Kosonen, joka oli kesällä Budapestin MM-kilpailuissa viides. Vanninen jatkoi mitaliputkeaan kuluvan talven MM-halleissa Glasgow´ssa viisiottelun hopeamitalilla.

– Murron ykkössija, yleisurheilun kakkossija yhdessä Vannisen ja Kososen nousun kanssa ovat yhdenlaista jatkoa yleisurheilun viime vuosien menestysbuumille, Töykkä muistuttaa.

– Tutkimus vahvistaa, että urheilijoiden menestys näkyy myös lajin yleisen kiinnostavuuden kasvuna. Koen sen kertovan siitä, että lajin fanikunta kasvaa.

Tutkimuksen mukaan kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo sekä ralli.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja

Track & Field Finland Oy

Jari Töykkä

040 553 3996

jari.toykka@sul.fi