Wilma Murto, Silja Kosonen ja lähes 300 muuta Eltsun Tähtikisoissa keskiviikkona 26.8.

Yleisurheilussa on imua. Lähes kolmesataa yleisen sarjan urheilijaa kilpailee keskiviikkona 26.8. Eltsun Tähtikisoissa. Eläintarhan urheilukentälle saapuu mm. tukku tuoreita Suomen mestareita ja useita kymmeniä maajoukkueurheilijoita.

Miesten 100 metrin alkuerissä lähtötelineisiin kyyristyy yli 30 kilpailijaa, 400 metrillä kilpailijoita on vielä enemmän (38). Miesten 1500 metrillä osallistujia on peräti 48, joiden joukossa kymmenkunta maajoukkuejuoksijaa, mm. tuoreet 3000 metrin estejuoksun ja 10000 metrin Suomen mestarit Hannu Granberg ja Eero Saleva.

Kahdeksan metrin miehen Roni Ollikaisen haastavat pituushypyssä kolmiloikan maajoukkuemiehet Tuomas Kaukolahti ja Topias Koukkula. Keihäänheitossa tähyävät 80 metriin mm. Topias Laine ja Jami Kinnunen. Moukaria heittää neljä 70 metrin ylittäjää, mm. Henri Liipola ja Aleksi Jaakkola.

Naisten 200 metrillä ottavat yhteen tuoreet Suomen ja Viron mestarit Anniina Kortetmaa ja Ann Marii Kivikas, joka Tallinnassa kaksi viikkoa sitten voitti maansa mestaruuden uudella Viron junioriennätyksellä.

Naisten 800 metrillä juoksijoita on 34 ja 1500 metrillä 32. Molemmille matkoille osallistuu Sara Kuivistoa lukuunottamatta koko kotimainen muu kärkikaarti, mm. Ilona Mononen, Amira Chokairy ja Kaisa Tyni sekä 40-vuotiaiden Suomen ennätyksiä tavoittelevat Grand Old Ladyt Suvi Selvenius ja Katja Blundén.

Naisten korkeushypyssä kohtaavat hallitseva Suomen mestari Heta Tuuri ja entinen Suomen ennätyksen haltija Linda Sandblom. Naisten aitajuoksuihin saattaa osallistua yllätysnimiä aivan kotimaiselta huipulta. Naisten moukaria heittää tuore Suomen mestari ja junioreiden maailmantilaston ykkönen Silja Kosonen.

Kuva: Tero Heiska

Naisten seiväshypyssä ja keihäänheitossa kauden kärkitulos uhattuna

Naisten seiväshypyssä nähdään varmuudella Suomen kärkikaksikko Wilma Murto ja Elina Lampela. Molemmat ovat erinomaisessa kunnossa ja jopa kauden kärkitulos 460 saattaa parantua. Tähän lajiin osallistuu kaikkiaan viisi suomalaista neljän metrin ylittäjää.

Naisten keihäänheitossakin on mahdollisuus kauden kärkitulokseen. Eltsussa heittävät mm. vuositilaston kärkikaksikko Heidi Nokelainen ja Julia Valtanen sekä tuoreet Kalevan kisojen kakkonen Jatta-Mari Jääskeläinen, Kalevan kisojen viitonen Saara Lipsanen, kuutonen Siiri Elomaa ja kahdeksikko Minna Hollanti.

Ennakkoon ilmoittautuneita kilpailijoita on 295. Ohjelmassa on vain yleisen sarjan lajeja. Kilpailut alkavat kello 18.00. Yleisradion TV2 näyttää niistä lähes kaksituntisen lähetyksen kello 19.15 – 21.00.

Osallistujaluettelo: https://kilpailukalenteri.fi/?cs=25&nid=25494