Wilma Murto palaa Jarno Koivusen valmennukseen

Seiväshyppääjä Wilma Murto palaa Jarno Koivusen valmennukseen. Maaliskuussa alkanut yhteistyö Mikko Latvalan kanssa päättyi yhteisellä sopimuksella.

– Tähän ei liity dramatiikkaa. Todettiin yhdessä Mikon kanssa, että meidän näkemykset eivät kohtaa tarpeeksi. Kiitos Mikolle kaikesta ja erityisesti siitä, että hän lähti auttamaan minua vaikeassa tilanteessa kevättalvella vain muutaman päivän varoitusajalla, Murto sanoo.

Latvala näkee yhteistyön päätöksen samalla tapaa ja kiittää Kuortaneen Urheiluopistoa avusta.

– Minulta hatunnosto Kuortaneen Urheiluopistolle, joka järjesti kevättalvella Wilmalle asunnon, harjoitusmahdollisuudet ja valmennuksen tukipalvelut testauksineen päivän varoitusajalla, Latvala sanoo.

– Tehtiin Wilman kanssa lyhyellä varoitusajalla kevät ja kesä mitä pystyttiin ja saatiin minusta aikaiseksi eheä kesän kilpailukausi.

Kytölä, Jullenmaa ja Rovasalo treenikavereina

Murto siirtyi Latvalan valmennukseen kevättalvella. Sitä ennen hän harjoitteli Koivusen johdolla vuodesta 2014  viime vuoden syksyyn, jonka jälkeen hän ahersi Steve Ripponin valmennuksessa kuluvan vuoden maaliskuulle.

– Vuosi on ollut raskas, mutta se on kasvattanut. Olen oppinut, mitkä ovat minulle ne ratkaisevan tärkeät asiat ja mistä itse haluan pitää kiinni. Parempi, että nämä kokemukset ja opit tulivat nyt eivätkä kymmenen vuoden päästä, Murto sanoo.

– Tämä tarkoittaa myös, että meillä on nyt Jarnon kanssa eri lähtökohdat yhteistyölle.

Turussa Murto liittyy Koivusen valmennusryhmään, johon kuuluvat Maria Kytölä, Kiia Jullenmaa ja Emma Rovasalo. Koivunen on ammattivalmentaja, joka työskentelee Turun Seudun Urheiluakatemialle ja toimii Suomen Urheiluliiton seiväshyppyvalmentajana.

– Wilmalle tämä on tuttu ympäristö. On tutut akatemiapalvelut ja kaverit. Tänne hänen on helppo sopeutua, Koivunen sanoo.

Tokion olympialaiset kärkitavoite

Lähiaikojen tärkein tavoite Murrolle ja Koivuselle  on varmistaa paikka Tokion kesäolympialaisissa. Sen voi tehdä keräämällä riittävästi rankingpisteitä tai ylittämällä 470 kesäkuun 29. päivään mennessä.

– Meillä on kahdeksan kuukautta aikaa saada kunto nousemaan sille tasolle, että pystytään tekemään tuloksia. Mikko Latvala on tehnyt Wilman kanssa hyvää työtä, joten nyt täytyy vaan saada homma rullaamaan oikeaan suuntaan, Koivunen sanoo.

Murto näkee asian samoin.

– Nyt ei murehdita liikaa hallikaudesta. Varmaan silloin hypätään jonkin verran, mutta tavoite on kahdeksan kuukauden päässä, Murto sanoo.

Salon Vilpasta edustava Murto, 21, voitti päättyneellä kaudella toisen perättäisen Suomen mestaruuden ja oli 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä viides. Kauden aikana ylittyi parhaimmillaan 451. Oma ennätys on kolme vuotta sitten ylittynyt 471.