Wecksten tavoittelee kahta voittoa Liikuntamyllyssä

Wecksten tavoittelee kahta voittoa Liikuntamyllyssä

Tomas Wecksten kilpailee lauantaina Helsingin Liikuntamyllyssä seiväshypyn kutsukilpailussa ensi Urho Kujanpäätä vastaan ja sitten leikkimielisessä molemminpuolisen seiväshypyn MM-kisoissa.

– Olen kokeillut molemmilta puolilta hyppäämistä aikaisemmin. Se vaatii tietynlaisen mentaliteetin tekemiseen. Pitää uskaltaa ponnistaa niin sanotusti väärällä jalalla ja lähtee oikealla jalalla ylöspäin, Wecksten sanoo.

– Itse kun lumilautailen ja skeittailen tosi paljon, se motorinen kyky on kehittynyt, siinä kun vaihdellaan jalkaa koko ajan.

Kujanpää voitti hallikaudella Suomen mestaruuden ja taivutti ennätyksensä 556. Wecksten ylitti hallissa 535. Weckstenin mukaan hallikaudella hänen hyppyä sotki meneillään oleva otekorkeuden nosto 460-465 lukemista ylöspäin.

– Se on sotkenut hyppyä, ja oli isoin asia, jonka kanssa hallikaudella oli vaikeuksia. Tammikuussa Australiassa otteen nosto onnistui, kun oli sen verran hyvät myötätuulet. Myöhemmin kun yritettiin tuoda sitä vielä vähän ylemmäksi, myös telineiden paikat alkoivat muuttua, mutta pikkuhiljaa se vakioituu.

Nyt Weckstenilla kuten Kujanpäälläkin on harjoituskausi täydessä vauhdissa.

– Kovaa treeniä tässä on edessä, ja sitten herkistellään ennen toukokuista Osakan reissua. Siellä olisi tarkoitus iskeä.

Wecksten aloittaa kautensa 19. toukokuuta Osakassa Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Challenge -kilpailussa.

– Todennäköisesti siellä hypätään vielä normaalia pienemmillä seipäillä ja yritetään tehdä mahdollisimman hyvä tulos, Wecksten sanoo.

Kesän tavoite Weckstenillä on parantaa omaa ennätystä 555. Syksyllä Dohassa pidettävien MM-kisojen tulosraja on 571.

– Uskallan sanoa, että 571 on mahdollista, jos kaikki asiat osuvat kohdalleen, Wecksten sanoo.

Lisätietoja:

Kutsukilpailu

Molemminpuolisen seiväshypyn kilpailu