Wecksten taivutti ennätyksensä: ”Parempaan päin”

Wecksten taivutti ennätyksensä: ”Parempaan päin”

Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten nosti seiväshypyn kauden kotimaisen kärkituloksen lukemiin 551 Saksan Leverkusenissa. Tulos ylittää sentillä Weckstenin vuosi sitten tekemän oman ennätyksen.

Leverkusenin kilpailun voitti 576 ylittänyt Hollannin Menno Vloon. Wecksten oli kilpailussa seitsemäs.

– Se oli alusta asti varmaa tekemisestä samalla tavalla kuin Bydgoszczissa nuorten EM-kisojen karsinnassa, Wecksten kertasi kisaansa.

Leverkusenin kilpailu oli omistettu yksinomaan seiväshypylle. Tunnelma oli korkealla.

– Katsomot olivat hyppypaikan vieressä, kentällä oli vain seiväshyppääjiä ja musiikki soi. Jos ei muuten ollut myötätuulta, se tuli kaiuttimien bassoista. Musiikki oli niin kovalla, Wecksten veisteli.

Wecksten ylitti Leverkusenissa 501, 521, 541 ja 551. Niistä 521 ja 551 menivät toisella yrittämällä, muut ensimmäisellä.

– Hyppy rupesi rullaamaan alusta lähtien. Pääsin käyttämään isompaa seivästä kuin koskaan ennen, Wecksten sanoi.

– 541 meni helposti ensimmäisellä. Käytin sitten samaa seivästä ensimmäisessä yrityksessä korkeudesta 551. Tähtäsin hyppyä korkealle, eikä seiväs liikkunut mihinkään ja meinasin tippua seiväskuoppaan. Sitten vaihdoin isompaan seipääseen, ja se lähti liikkumaan.

Seuraavassa korkeudessa 561 Weckstenin ensimmäinen yritys meni läpi ja kaksi seuraavaa nousivat pystyyn. Weckstenin mukaan hyppy on nyt kohdallaan ja eväät parantaa ennätystä ovat hyvät.

– Tästä kilpailusta voisi sanoa, että mentiin parempaan päin. Nyt on selvillä otekorkeudet ja etäisyydet, eli tiedetään mitä tehdään. Toivottavasti nuorten SM-kisoissa Kauhavalla ei ole vastatuulta. Se on seuraava kilpailu.