Wecksten jäi toistamiseen täpärästi EM-rajasta (video)

Wecksten jäi toistamiseen täpärästi EM-rajasta (video)

Karhulan Urheilijoiden seiväshyppääjä Tomas Wecksten jäi toisen kerran täpärästi seiväshypyn EM-rajasta 555 Australian Perthin kilpailuturneella. Hän voitti keskiviikkona käydyn kilpailun 530:n ylityksellä. HKV:n Aino Siitonen vei naisten kilpailun ylittämällä 410.

Wecksten, 21, hyppäsi Perthin helteissä kolme kilpailua puolentoista viikon sisään. Niistä ensimmäisessä hän ylitti 545 ja oli silloinkin erittäin lähellä mennä 555, kuten keskiviikkona.

– EM-raja oli tosi lähellä, mutta vähän jäin seipään heitosta, kun se alkoi ojentua. Tosin ensimmäistä kertaa hyppäsin noin isolla seipäällä, Wecksten kertaili kilpailun kolmatta yritystään, joka on oheisella videolla.

– 530:n ylitys oli rutiinihyppy. Siinä oli oikea seiväs oikeaan korkeuteen. Ensimmäisessä yrityksessä 555:stä tuli vähän hassu tuuli. Se sotki seipään kuoppaan vientiä. Seiväs lähti tippumaan liian aikaisin ja siitä tuli lopulta hukattu yritys. Toinen yritys meni läpi. En päässyt seipään mukaan.

Vaikka EM-rajan ylitys jäi toteutumatta, Wecksten oli tyytyväinen sydäntalven kilpailurupeamaan, jota hän jatkaa kotimaassa ainakin SM-halleissa Helsingissä helmikuussa.

– Reissuna tämä oli todella hyvä, treenit sujuivat hyvin. Australia on upea paikka urheilla. Mielettömän hyvä sää ja muutenkin hyvät olosuhteet. Se tietysti harmittaa, etten saanut sitä tulosta, jota lähdin hakemaan.

Siitonen tekee väkevää paluuta

Siitoselle 410 on paras tulos sitten vuoden 2016, kun hän ylitti ennätyksensä 430. Viime keväänä lonkankoukistajaan tullut vamma ja aiempi varvasongelma sotkivat viime kauden harjoittelua ja kilpailemista.

– Viime kevät oli tosi haastava loukkaantumisen takia, mutta pikkuhiljaa vamma on parantunut. Nyt olin vielä pienemmissä seipäissä kuin ennätysvuonna. Mutta jos tästä nyt pääsisi isompiin seipäisiin ja takaisin omalle tasolleen, Siitonen sanoi.

Siitonen, 23, jatkaa kilpailemista Suomen hallikaudella reilun viikon kuluttua.

,


rippon_steve.jpg

Perthin tiimi ryhmäpotretissä: Aino Siitonen, kuusi metriä aktiivivuosinaan ylittänyt Paul Burgess, Tomas Wecksten ja Steve Rippon, joka valmensi aikanaan Burgessia.