Wecksten halliennätyksellään kolmas Prahassa (video)

Wecksten halliennätyksellään kolmas Prahassa (video)

Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten taivutti kolmanneksi Prahassa kansainvälisessä seiväshyppykilpailussa halliennätyksellään 550. Ennätyksestä huolimatta Wecksten jätti kilpailun rahtusen pettyneenä, sillä 560:n ylitys oli erittäin lähellä.

– Kyllä se 560 olisi nyt pitänyt ottaa, Wecksten harmitteli.

Prahassa kilpailtiin kauppakeskukseen rakennetulla radalla. Wecksten kohensi halliennätystään viidellä sentillä ja jäi sentin ulkoratojen ennätyksestään. Oma halliennätys meni ensimmäisellä yrityksellä, kuten kaikki korkeudet siihen asti. Kolmesta 560:n yrityksestä viimeinen oli paras ja lähellä onnistua.

– Siinä kolmannessa hypyssä läksin liikkeelle, sillä mielellä, että korkeudesta se ei ainakaan jää kiinni, mutta putosin hieman riman päälle, Wecksten muisteli.

Kilpailun voitti Kreikan Emmanouil Karalis, 18, joka ylitti halliennätyksensä 571 ja oli erittäin lähellä rikkoa junioreiden halli-ME:n 586.

Toiseksi sijoittui Ukrainan Vladislav Malyhin 560:n ylityksellä.

Wecksten kilpaili sunnuntaina Uppsalassa pohjoismaisessa maaottelussa ja hyppää seuraavan kerran viikonvaihteessa Helsingissä SM-halleissa.

– EM-kisarajan 555:n ylittäminen on Helsingissä päällimmäisenä mielessä. En usko, että EM-raja jää kunnosta kiinni. Helsingissä kaikki on mahdollista, Wecksten totesi.

Oheisissa videoissa Weckstenin 550:n ylitys ja paras yritys 560:stä.

,