Warholm halli-ME vauhdissa, Koistinen aitoi ennätyksensä

Warholm halli-ME vauhdissa

Norjalainen Karsten Warholm sivusi Pirkkahallissa 300 metrin aitojen kaikkien aikojen parasta halliaikaa 34,92. Samaan pystyi vuonna 1999 Pirkkahallissa matkan juossut Etelä-Afrikan Llewellyn Herbert.

– Ajattelin pystyväni sinne 35 sekunnin pintaan. Valmentajani oli sitä mieltä, että kykenen juoksemaan tuon ME:n ja oli näköjään oikeassa, Warholm sanoi.

Norjalainen juoksi viime kesänä Rion olympialaisten 400 metrin aitojen alkuerissä maansa ennätyksen 48,49. Kuluvan hallikauden aikana hän pistellyt sileän 400 metriä 45,96. Tuo aika ja Tampereella juostu aitatulos kertovat, että aiturin MM-kesään tähtäävä harjoittelu etenee suunnitelmien mukaan. Ensi kesän tavoitteiden suhteen hän pitää matalaa profiilia.

– En isommin perusta kovista tavoitteista. Ensimmäinen juttu on päästä MM-kisoihin. Nyt kaikki on kuitenkin hyvässä mallissa, Warholm sanoi.

HIFK:n Don-Zheni Ekoebve oli toinen ajalla 37,58.

Naisten 300 metrin aitajuoksun voitti JKU:n Emma Koistinen ennätyksellään 41,67, jolla hän yltää matkan kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa yhdeksänneksi.

– Ihan ok juoksu. Halliradan kaarteet ovat sen verran tiukat, että olisi varmaan pitänyt vaihtaa 16 askeleen rytmiin jo aikaisemmin. Nyt juoksin 16 askelella vasta viimeisen aitavälin ja muut 15 askeleella, Koistinen sanoi.

Toiseksi kiirehti Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen, 16, ajalla 42,34.

Aitakilpailut juostiin varsinaisen maaottelun ulkopuolella.


Emma Koistinen