Wallin ja Pyylampi nousivat SUL:n hallitukseen

Wallin ja Pyylampi nousivat SUL:n hallitukseen

Jens Wallin ja Tomi Pyylampi nousivat uusina jäseninä Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitukseen. Wallin on Vaasanseudun Urheiluakatemian toiminnanjohtaja, Pyylampi työskentelee Joensuun Katajassa toiminnanjohtajana. 

Valinnat teki Helsingissä kokoontunut liiton syysliittovaltuusto.

SUL:n hallituksen jäsenistä erovuorossa oli neljä. Heistä Ahti Arokallio ja Maarit Ovaska valittiin jatkokaudelle vuosille 2016–2017.

Hallituksessa jatkavat liiton puheenjohtajan Vesa Harmaakorven ohella Kari Niemi-Nikkola, Pasi Oksanen, Kimmo Oila ja Ringa Ropo. 

Jatkossa hallitukseen kuuluu myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) hallitukseen valittu Antti Pihlakoski.

Valtuusto hyväksyi myös SUL:n tulevan vuoden talousarvion, jossa tavoitteena on 555 000 euron positiivinen tulos. Talousarvio päättyy tuottojen osalta 7,762,500 euroon. 

Harmaakorpi: Harrastajamäärät kasvussa

SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi kiitteli liittovaltuustolle pitämässään katsauksessa harrastajamäärien kasvua. Kuluvan vuoden lisenssimäärä on 32 219. Tulos on vuodesta 1994 voimassa olleen lisenssijärjestelmän ennätys.

– 16-18-vuotiaissa meillä on varttumassa lahjakkuuskertymä, jossa on muun muassa Alisa Vainion, Markus Teijulan, Taika Nummen ja Lauri Tuomilehdon tapaisia nuoria urheilijoita, ja viime kesänä 19- ja 22-vuotiaiden EM-kisoissa saavutettiin kolmen mitalin ja 29 pistesijan saalis, Harmaakorpi totesi.

– Myös suomalaisten kisajärjestäjien työ on saanut myönteistä kansainvälistä palautetta. Vaasa on vahvoilla vuoden 2017 EM-joukkuekilpailun ykkösliigan järjestäjäksi ja Tampere vuoden 2018 junioreiden MM-kisojen isännäksi.

Harmaankorven mukaan digitalisaatio tuo haasteita myynti- ja markkinointitoiminnan uudistamiseen. Järjestöväelle Harmaakorpi jakoi kiitosta hyvästä hengestä ja parantuneesta toimintakulttuurista.

 


hakanen_jarmo_harmaakorpi_vesa_makela_jarmo-1.jpg

Liittovaltuuston puheenjohtaja Jarmo Hakanen, SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi ja toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä syysvaltuustossa Helsingissä