Walcott voitti, Kuusela heitti ennätyksensä

Trinidad & Tobagon olympiavoittaja Keshorn Walcott voitti Kuortaneella torstaina heitetyn keihäskilpailun kauden parhaallaan 81,68. Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela oli toinen ennätyksellään 78,62.

Walcott ei onnistunut kauden avauksessaan Vantaan Kultainen Keihäs -kilpailussa ja haki Kuortaneelta kunnon mukaista tulosta. Kuortaneella voiton tuonut 81,68 syntyi heti  avausheitolla.

– Treeneissä kulkee hyvin, mutta kilpailuissa ei oikein ole vielä saanut rytmistä kiinni, Walcott totesi.

Kuusela oli Vantaalla Kultainen Keihäs -kilpailun viides tuloksella 77,66. Kuortaneella hän heitti kolmannellaan 78,62, joka kohensi viime vuonna heitettyä ennätystä 17 senttiä.

– Nyt on sellainen fiilis, että siinä ei kauan mene kun saan tulokset tuonne 80 metrin paremmalle puolelle. Nytkin jäi aika paljon parannettavaa heittoon, Kuusela sanoi.

– Teknisesti Vantaalla heitetty 77-metrinen oli parempi kuin tämä heitto. Kroppa oli pikkuisen löysä eikä käsi liikahtanut niin hyvin, mutta ennätyksessä mentiin pykälä eteenpäin.

Trinidad & Tobagon Shakiel Waithe oli Kuortaneella kolmas tuloksella 76,05 ja Kankaanpään seudun Leiskun Teemu Narvi neljäs kauden parhaallaan 71,21. Narvi on rikkonut 19-vuotiaiden EM-kilpailujen 69 metrin tulosrajan jo kahdesti tällä kaudella.

tuloksia