Walcott heitti 90,16, Pitkämäki kolmas 87,44, Taylor loikki 18,06

Walcott heitti 90

Tero Pitkämäellä oli keskisormi ja polvi haavoilla viimeisen heiton rymistelyn jäljiltä, mutta mieli korkealla Timanttiliigan Lausannen kilpailun jälkeen.

Alkuviikosta pienen selkäkrampin kanssa paininut heittäjä kiskaisi kolmanneksi mainiolla tuloksella 87,44. Kisan voitti ennätyksensä ja maailmantilaston kakkostuloksen 90,16 heittänyt Trinidadin Keshorn Walcott ennen Tshekin Vitezslav Veselyä, joka oli toinen tuloksella 87,97.

– Ei näitä kisoja näköjään enää alle 88 metrin tuloksella voiteta. Hienoa, että keihäänheiton taso on noussut, Pitkämäki ihasteli kilpailua.

Itse Pitkämäki pisti kaikki peliin. Selkäkramppi ei enää kiusannut.

– Kaasu pohjassa mentiin, selkä ei vaivannut missään vaiheessa, Pitkämäki sanoi.

Pitkämäen mukaan Walcottin pitkä heitto ei syönyt tunnelmaa, vaan innosti taistelemaan.

– Ei se lamaannuttanut. Itselläni oli koko ajan sellainen tunne, että pystyn heittämään noille samoille lukemille kuin Walcott. Nyt vaan keihäät lähti pikkuisen liian korkealla. Kisan aikana oli myös aika jännä tuuli. Ei oikein tiennyt onko myötäistä vai vastatuulta, mutta se oli ilmeisesti hyvä keihäänheitolle.

Kauden kärkitulosta halussaan pitävä Julius Yego oli Lausannen huipputasokkaan keihäsmittelön neljäs (85,50) ja Tshekki Jakub Vadlejch viides ennätyksellään 85,15.

Ari Mannio oli kuudes (80,80). Teemu Wirkkalan parhaaksi jäi 76,57. Tuloksella hän ei mahtunut kilpailun kolmelle viimeiselle kierrokselle ja oli kymmenes.

Gatlin janoaa Gayn ennätystä

Miesten 100 metrillä Justin Gatlin oli häikäisevän ylivoimainen heti kiihdytyksen alusta lähtien. Amerikkalainen pinkoi voittoon ajalla 9,75. Se jää vain 0,01 sekuntia hänen tänä vuonna juoksemastaan ennätyksestä. Juoksussa oli myötätuulta 1,4 metriä sekunnissa.

Gatlin suorastaan murjoi toiseksi ajalla 9,92 jääneen Jamaikan Asafa Powellin sekä kolmanneksi samalla ajalla Powellin kanssa juosseen Yhdysvaltain Tyson Gayn.

– Kova hinku on ollut mennä kovempaa. Nyt olin hyvin keskittynyt läpi kisan. Yksi tavoitteistani on Yhdysvaltain ennätys, Gatlin totesi ja viittasi Gayn nimissä olevaan Yhdysvaltain ennätysaikaan 9,69.

Yhdysvaltain Cristian Taylor kolmiloikkasi voiton ennätyksellään 18,06. Hän kohensi ennätystään kahdella sentillä. Edellinen ennätys oli tehty toukokuussa Dohassa.

Kaikkien aikojen tilastossa olympia- ja MM-voittaja nousee ennätyksellään neljänneksi. Myötätuulta hypyssä oli 1,1 metriä sekunnissa. Taylorin toiseksi pisin hyppy kantoi 18,02. 

– Kaksi hyppyä yli 18 metrin tarkoittaa, että alan löytää tasaisuutta tämän tason hyppyihin, Taylor tuumi.

Tänä kesänä 18,08 loikkinut kuubalainen Pedro Pablo Pichardo oli kilpailussa toinen huipputuloksella 17,99.

Eriksson avasi estekauden, Storl yli 22 metriä

Sandra Erikssonin estejuoksukauden avaus tuotti Lausannen kilpailussa ajan 10.19,68. Eriksson ei lähtenyt kilpailussa kärjen huippuvauhtiin, vaan juoksi letkan hännillä, ja oli viidestoista.  

Kilpailun voittoon pinkoi Timanttiliigan naisten esteiden pistetaistoa johtava kenialainen Virginia Nyambura ajalla 9.16,99. Toiseksi kilpailussa sijoittui etiopialainen Hiwot Ayalew ajalla 9.17,22.

Miesten kuularingissä David Storl rikkoi viimeinen 22 metrin rajan. Saksalainen pakittaja työnsi voiton tuloksella 22,20, jolla oma ennätys koheni 23 senttiä. Edellinen ennätys oli peräisin viime vuodelta.

Saksalainen mörssärijärkäle on urallaan voittanut muun muassa kaksi maailmanmestaruutta sekä olympiahopean. 22 metrin radan puhkaiseminen on kuitenkin ollut hänelle selkeä tavoite jo pidempään.

– Olen tosi iloinen. Se oli todella terävä työntö, johon onnistuin keskittymään hyvin, Storl kertaili.

Kauden kärkitulos 22,35 on edelleen amerikkalaisen Joe Kovacksin nimissä. Hän oli Lausannessa toinen tuloksella 21,71.

Miesten 5000 metrillä pitkänhuiskea etiopialainen Yomif Kejelcha, 17, lähti viimeisellä kierroksella kaksintaisteluun Mo Farahia vastaan, mutta oli lopulta aseeton, kun Farah löysi vielä viimeiselle 50 metrille uuden rytmin. Farah voitti kilpailun ajalla 13.11,77, kun Kejelcha oli toinen (13.12,59).

Mainio taistelu nähtiin myös 800 metrillä, kun Botswanan Nijel Amos nousi väkevällä loppukirillä voittoon ohi kenialaisen ME-miehen David Rudishan. Loppusuoralla Rudishalta karannut Amos vei voiton kesän parhaallaan 1.43,27. Rudisha oli toinen ajalla 1.43,76

Tshitsherova 203, Perez heitti 67,13

Naisten korkeushypyssä Lontoon vuoden 2012 olympiavoittaja Anna Tshitsherova on pikku hiljaa vertymässä huippukuntoon. Lausannessa hän vei voiton kauden kärkituloksella 203. Korkeus ylittyi kolmannella. Lausannen voittotulosta paremmin Tshitsherova, 32, on hypännyt Lontoon olympiavuonna, jolloin meni 205.

Naisten 100 metrillä Yhdysvaltain mestaruuskisojen kakkonen English Gardner pinkaisi hulppeaan myötätuuleen (+5,4 m/s) huippuajan 10,76. Ennätyskelpoisessa tuulessa hän on kauden mittaan juossut 10,79.

Naisten kiekkoringissä Kuuban Yaimí Pérez kiskaisi ennätyksensä 67,13 ja kukisti lajien viime vuosien kärkinaisen, Krotatian Sandra Perkovicin, joka oli toinen (67,06).

Tuloksia: http://lausanne.diamondleague.com/en/disciplines-results/2015-timetable/…

,


christian_taylor_2931.jpg

Kolmiloikkaaja Christian Taylor kohensi ennätyksensä kahdella sentillä lukemiin 18,06.