Wadan raportti herätti pelkoa ja vaatimuksia toimista Keniassa

Valmentaja: Jeptoon kerrottava käryn taustat

Wadan komission esitys sulkea Venäjä kansainvälisestä yleisurheilusta dopingin takia on herättänyt kenialaisen median ja yleisurheiluvirkailijat.

Yli 30 kenialaista urheilijaa on jäänyt kiinni dopingista viimeisen kolmen vuoden aikana. Maassa pelätään, että kenialaistakin yleisurheilua saattaa uhata sulkeminen kansainvälisestä yleisurheilusta ilman rivakoita toimia.

Kenian olympiakomitean johtaja Kip Keino varoitti hiljattain, että Wada on tosissaan harkitsemassa suositusta Kenian sulkemisesta yleisurheilusta.

– Se ei ole enää mikään uhkaus, heidän mielestään Kenia piilottelee dopingongelmaa, Keino totesi tavattuaan taanoin Wadan johtoa Yhdysvalloissa.

Kenialainen Daily Nation -lehti kehotti uutistoimisto AFP:n mukaan maan urheilijoita, managereita ja virkamiehiä lukemaan Wadan komission raportin. Lehden mukaan maan virkamiesten ”pitää ottaa Venäjän tapauksesta opiksi, ja käydä työhön dopingongelman kitkemiseksi.

Star-lehti totesi, että maan yleisurheilun johto on väistellyt tekoja antidopingtyön tehostamiseksi. Tällä lehti viittasi siihen, että tarjolla ollutta, kiinalaisten tukemana antidopingkeskusta ei ole haluttu perustaa.

– Nyt maan olisi aika hoitaa velvollisuutensa, Star-lehti vaati.

Keniassa on tehty esitys dopingin kriminalisoinnista, joka ei ole toistaiseksi edennyt.