WA vahvisti: MM-kisat 2022 heinäkuussa, tarjolla kolmen arvokisan putki

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) vahvisti, että vuoden 2022 MM-kilpailut järjestetään Yhdysvaltain Eugenessa jo 15.-24. heinäkuuta. Kisojen piti alkujaan olla elokuussa 2021, mutta ne siirtyi, kun Tokion olympiakisoja siirrettiin vuodelle kesään 2021.

Kesällä 2022 on siten hulppea arvokisaputki: MM-kilpailut heinäkuussa, Kansainyhteisön kilpailut Birminghamissa heinä-elokuun taitteessa ja EM-kilpailut Münchenissä elokuun 11.-21. päivinä.

– Tarjolla on kuusi viikkoa huippuluokan yleisurheilua. Kansainyhteisön kisoissa on mukana yli 70 kansallista yleisurheiluliittoa ja EM-kisoissa yli 50 liittoa. Meille keskeinen asia oli luoda riittävästi tilaa MM-kisojen ympärille, jotta urheilijoilla on mahdollisuus kilpailla myös muissa arvokisoissa, WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe totesi.

Suomen Urheiluliiton kilpailupäällikkö Mika Muukka arvioi, että MM-kisojen ja EM-kisojen takia kesän 2022 kotimaan kilpailukalenterin tekeminen ei ole helppoa.

– Kun MM- ja EM-kisat järjestetään kolmen viikon välein niin, että MM-kisat ovat heinäkuussa ja aıkaeron takana Yhdysvalloissa, se tarkoittaa, että Kalevan kisojen ja muiden kotimaan keskeisten kisojen sijoittelu on haastavaa. Kilpailukausi alkaa silloin varmaan jo toukokuussa, Muukka arvelee.