WA: Maantielajien olympiarajan teko mahdollista jo syksyllä tietyissä kisoissa

Partanen käveli Dudincessa toiseksi ja alitti Tokion olympiarajan: "Perussuoritus"

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) tarjoaa maantielajeissa, maratonilla ja kävelyssä, Tokion olympiakisoihin tavoitteleville urheilijoille mahdollisuuden tulosrajan tekoon jo syyskuun alun ja marraskuun lopun välisenä aikana. Se koskee vain erikseen määriteltyjä kilpailuja.

WA päätti aiemmin, ettei Tokion olympiakisojen tulosrajoja ei voi rikkoa huhtikuun 6. päivän ja marraskuun 30. päivän välisenä tänä vuonna. Syynä oli eri puolilla maailmaa eri lailla urheilijoiden harjoitus- ja kilpailumahdollisuuksiin vaikuttava koronapandemia.

Nyt WA on todennut, että kun olympiarajat on maantielajeissa tehtävä 31. toukokuuta 2021 mennessä, maratonilla ja kävelyssä sopivia kisoja on varsin niukasti tarjolla, ja siksi tuloksenteko aikaa venytettiin syksystä kahdella kuukaudella.

Syyskuun alun ja marraskuun lopun aikana olympiarajan voi rikkoa vain ennalta määrätyissä kilpailuissa, joissa on mm. WA:n hyväksymät reitin ja joissa tehdään dopingtestejä.

– Iso osa tärkeimmistä maratoneista on peruutettu tai lykätty loppuvuodelle ja pandemian takia on vaikea ennustaa, toteutuvatko ensi vuoden alkupuoliskolle suunnitellut kilpailut, WA:n johtaja Sebastian Coe perusteli syksyistä pidennystä maantielajien tulosrajan tekoon.

WA:n mukaan Lontoon maraton (4.10) on yksi kilpailu, joka tarjoaa mahdollisuuden olympiarajan tekoon. WA käy neuvotteluja muidenkin kisojen kuten 11. marraskuuta käytävän Abu Dhabin maratonin kanssa ja pyrkii löytämään syksylle kaksi kävelykilpailua, joissa tulosrajan teko onnistuisi.

WA:n tiedote