WA lanseeraa syksyllä uuden MM-kisaformaatin lajien parhaimmistolle

Budapestissa, Unkarissa kilpaillaan 11.-13. syyskuuta 2026 kolmipäivänen noin 400 urheilijan uudenlainen yleisurheilun MM-kilpailu.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (WA) mukaan kilpailussa on mukana vain lajien parhaimmisto ja palkintorahaa on jaossa ennätykselliset 10 miljoonaa dollaria. Kilpailun tarkoitus on olla yleisurheilukauden päätöshuipentumana kahden vuoden välein.

MM-kilpailun ohjelmassa juoksuissa on välierät ja finaali ja kenttälajeissa suora finaali. MM-kisojen lajeihin otetaan mukaan 8-16 lajinsa parasta urheilijaa pääasiassa WA:n rankingtilaston perusteella.

Lajin voittajalle on luvassa hulppeat 150,000 Yhdysvaltain dollaria, mutta kaikki mukana olevat urheilijat palkitaan. Urheilijat edustavat kilpailussa kotimaansa maajoukkueita.

WA:n mukaan uudenlainen MM-kilpailu lanseerataan perusteellisesti syksyllä. Siihen asti WA jatkaa kilpailun rakentamista ja kehittämistä ja kuulee urheilijoiden, heidän edustajiensa, valmentajien, jäsenliittojen ja monien muiden tahoja näkemyksiä.

https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-ultimate-championship/2026/news/press-releases/world-athletics-ultimate-championship