Vuoden valmentaja Piironen jakoi kiitosta oppi-isälleen

Vuoden valmentaja Piironen jakoi kiitosta oppi-isälleen

Vuoden valmentajana palkittu Petteri Piironen kiitti Urheilugaalassa manageri Jukka Härköstä ja oppi-isäänsä konkarivalmentaja Kari Ihalaista.

– Suuri kiitos suomalaisille urheilutoimittajille, jotka ovat huomioineet poikien (Julius Yego ja Ihab Abdelrahman) hienon menestyksen. Pitää kuitenkin muistaa, että on yksi toinen henkilö, manageri Jukka Härkönen, joka on myös ollut tässä mukana. Hän ei ole pelkästään manageri vaan on tehnyt myös valmennuksellista työtä, Piironen kiitteli.

Piironen itse on ollut jo hyvän hyvin Pekingin elokuisissa MM-kisoissa keihäänheiton kaksi kärkisijaa heittäneiden Yegon ja Abdelrahmanin valmentaja ja menestyksen taustahahmo.

Yhteistyö kaksikon kanssa jatkuu Piirosen mukaan tiiviinä kohti elokuisia Rio de Janeiron olympiakisoja. Abdelrahman harjoitteli hiljattain useita viikkoja Kuortaneella. Yegon kanssa Piironen on jatkanut aiemmilta vuosilta tuttuja etävalmennusta, joka muuttuu kevättalvella neljän viikon ajaksi.

– Menen helmikuun alussa kahdeksi viikoksi Etelä-Afrikkaan. Yego tulee sinne. Käyn sitten välillä Suomessa ja menen sitten taas takaisin Etelä-Afrikkaan kahdeksi viikoksi maaliskuun alussa, Piironen sanoo.

Abdelrahman harjoittelee Etelä-Afrikassa yhteensä kahden kuukauden ajan.

– Yegon kanssa jatketaan perustekemistä ja koetetaan vahvistaa kropan tukilihaksistoa varsinkin keskikroppaa ja nilkkoja. Ihabin kanssa yritetään saada jalkoihin lisää terävyyttä. Hänellä ne lisämetrit tulevat sitä kautta, Piironen sanoo.

Kakkoslajinsa jääkiekon suhteen Piironen oli Urheilugaalassa vielä erikoisen tilanteen edessä, kun Ilves vaihtoi yllättäen liigajoukkueensa valmentajaksi Kari Heikkilän. Piironen on toiminut joukkueen fysiikkavalmentajana ja on sivuun siirretyn päävalmentajan Tuomas Tuokkola on hyvä ystävä. 

– Katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu, Piironen totesi jääkiekosta.