Vuoden 2022 SM-kisat lyötiin lukkoon, liittovaltuustolle esitys strategiasta 2021-2024

Suomen Urheiluliiton (SUL) Helsingissä keskiviikkona kokoontunut hallitus löi lukkoon vuoden 2022 yleisurheilun SM-kilpailut. Vuoden 2023 Kalevan kisoja on hakenut vain Lahden Ahkera. Päätös vuoden 2023 Kalevan kisoista tehdään SUL:n liittovaltuustossa.

Hallitus hyväksyi myös yleisurheilun strategia 2021–2024 -esityksen, joka etenee huhtikuussa Helsingissä kokoontuvan liittovaltuuston käsittelyyn. Liittovaltuuston käsiteltäväksi jatkavat myös järjestövaliokunnan esitys  päivityksestä liiton toimintasääntöihin, sekä liiton viime vuoden toimintakertomus ja 42,000 euron ylijäämää osoittava tilinpäätös, jotka hallitus hyväksyi.

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani otti katsauksessaan kantaa huippu-urheilulakiin, jonka tarpeellisuutta ministeri Lauri Tarasti selvittää Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta.

– Meille ja muille isoille liitoille on erityisen tärkeää poistaa liikuntalaista kirjaus, jonka mukaan toimialan rahoitus katetaan pääosin rahapelivoittovaroista, Itani sanoi.

Nykystrategia uuden pohjana

Esitys yleisurheilun vuosien 2021–2024 strategiaksi pohjautuu nykystrategiaan ja sen päävalintoihin, jotka ovat yleisurheilijan urapolku, elinvoimainen seuratoiminta, lajimielikuva, imago, brändi sekä toimintatapojen uudistaminen.

– Nykystrategian linjaukset ovat pääosin niitä, joilla ollaan menossa myös uuteen strategiaan. Tärkeintä on saattaa esitetyt toimenpiteet paremmin käytäntöön, strategian esitellyt SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto sanoi.

Uutta strategiaa on rakennettu yhteistyössä henkilöstön, hallituksen ja seuratoimijoiden kanssa ympäri Suomea.

– Huippu-urheilun osalta uuden strategiakauden keskeisin tavoite päästä lähelle urheilijan arkea, eli tehostaa ja parantaa sitä mitä urheilijan tekee 365 päivää vuodessa, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola totesi.

Ruotsi-ottelun alustava aikataulu maaliskuussa

Liiton toimintasääntöjen uudistuksen keskeisiä asioita ovat mm. jäsenen eroaminen tai erottaminen sekä kurinpitovaltaa käyttävän kurinpitolautakunnan perustaminen. Sen valitsee liittovaltuusto. Lautakunnan päätöksistä voi valittaa SUL:n sovittelulautakuntaan ja tarvittaessa edelleen Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Toimitusjohtajan katsauksessaan Harri Aalto totesi, että Tampereen syyskuisen Ruotsi-ottelun lipunmyynti on nyt käynnissä myös VIP-lipunmyynnin osalta. Kilpailuun on luvassa uudistuksia, joista on keskusteltu Suomen ja Ruotsin liittojen yhteisessä maaottelun kehittämistyöryhmässä. Uudistuksista tiedotetaan erikseen myöhemmin keväällä.

– Alustava kilpailuaikataulu julkaistaan maaliskuussa, Aalto sanoi.

2022 SM-kilpailujen järjestäjät

Vuoden 2022 SM-kilpailujen paikkakunnista ja kilpailuiden järjestäjistä SUL:n hallitus päätti kilpailuvaliokunnan esityksen mukaan. SM-hallimoniotteluille 2022 ei hakemusta tullut, mutta kilpailuvaliokunta hakee kilpailulle edelleen järjestäjää. Vuoden 2022 SM-kilpailujen pitopaikat ja järjestäjät ovat seuraavat:

– SM-hallikilpailut M/N, Kuopio Kuopion Reipas

– SM-hallikilpailut M/N 22-19-17, Helsinki, Helsingin Kisa-Veikot, Viipurin Urheilijat

– SM-maantiejuoksut, Rauma Rauman Urheilijat, Lapin Salama

– SM-maastot, Nakkila Nakkilan Vire Noormarkun Nopsa

– SM-maraton, Turku Turun Urheiluliitto

– SM-maantiekävelyt, Joensuu Pyhäselän Urheilijat

– SM-viestit, Espoo Espoon Tapiot Esbo IF (ehdollisena *)

– SM-kilpailut M/N 22-19, Vaasa Vasa IS, Vaasan Vasama, Vaasan Toverit Vähänkyrön Viesti Malax IF, IF Femman 5

– SM-kilpailut M/N 17-16, Lempäälä, Lempäälän Kisa Yleisurheilu

– SM-kilpailut P/T 15-14, Nurmijärvi Nurmijärven Yleisurheilu

– SM-moniottelut M/N 22-19-17 ja P/T 15-14, Lahti Stadion ja Radiomäen kenttä Lahden Ahkera (ehdollisena *)

* = Kilpailujen hakuehdoissa määritetään, että urheilukentästä tulee olla tehtynä mittauspöytäkirja. Kaikista kentistä niitä ei saatu, joten näiden hakemusten osalta esitys on ehdollisena. Mittauspöytäkirja tulee toimittaa mahdollisimman nopeasti liiton toimistoon. Asiaa tarkastellaan seuraavassa kilpailuvaliokunnan kokouksessa.

 

//TIO