Vuoden 2017 Seuracupin finaali-isännät valittu

Vuoden 2017 Seuracupin finaali-isännät valittu

Yleisurheilun Seuracupin vuoden 2017 finaalijärjestäjät on valittu. Kilo-sarjan finaali-isäntä on Säkylän Urheilijat, Mega-sarjaa isännöi Alajärven Ankkurit, Giga-sarjaa Vammalan Seudun Voima ja Tera-sarjan isäntä on Espoon Tapiot.

Seuracupista vastaava Suomen Urheiluliiton aluepäällikkö Mika Tyrkkö totesi, että valinnat olivat vaikeita. Tarjolla oli runsaasti hyviä hakijoita.

– Hakemuksia tuli ennätysmäärä. Monien hyvien hakijoiden joukosta, järjestäjiksi seuloutuivat nuo edellä mainitut, Tyrkkö sanoo.

Perusteina valinnoille olivat muiden muassa kokemus kisajärjestäjänä, sijainti ja seuran aktiivisuus Seuracupissa viime vuosina.

– Oman mielenkiintoisen lisänsä ensi vuoden Seuracupiin tuo juhlavuosi. Cup järjestetään ensi vuonna jo 20. kerran, Tyrkkö muistuttaa.

Espoon Tapiot juhli tänä vuonna Kalevan Maljan voittoa ja järjesti Youth Athletics Games –kilpailun. Ensi vuonna Leppävaaran kentällä nähdään suurten seurojen sarjan Seuracupin finaali.

– Me halusimme, että niin omat kuin muidenkin suurseurojen nuoret pääsevät kilpailemaan hyvälle kentälle. Espoo on monelle vielä päivämatkan päässä, joten ei välttämättä tarvitse majoittua. Tarjoamme kuitenkin kaikille kohtuuhintaista hotellimajoitusta, Kuha sanoo.

– Olemme ennenkin keskustelleet finaalin järjestämisestä Espoossa, mutta usein täällä on ollut nuorten Ruotsi-ottelu. Nyt, kun maaottelu on ensi vuonna Tukholmassa, tuli mahdollisuus järjestää finaali.

Lisätietoja:

Mika Tyrkkö

Suomen Urheiluliitto

Aluepäällikkö, lounainen alue

044 257 6169

mika.tyrkko@sul.fi