Visser, Martinot-Lagarde, Lemaitre ja Ujah kirittävät suomalaisia Turussa

Paavo Nurmi Gamesin kansainvälisten vieraiden lista kasvaa hyvää vauhtia. Suomen huippuvireisiä naispika-aitureita kirittää Turussa ainakin kaksien edellisten MM-kilpailujen finalisti Nadine Visser Hollannista. Hän pyyhälsi matkan viime kesänä 12,62:een.

Elmo Lakka pääsee tasokkaaseen seuraan 110 metrin aitajuoksussa. Turkuun on tulossa viime syksyn MM-mitalisti Pascal Martinot-Lagarde. Kokenut ranskalaisaituri voitti toissa kesänä Berliinissä Euroopan mestaruuden ja on hallissa juossut useita MM- ja EM-mitaleita. Viime kesänä Martinot-Lagarde pinkaisi 13,12. Hänen ennätyksensä on hulppea 12,95.

Samuli Samuelssonin johdolla loistovauhtia alkukesän kilpailuissa viilettäneet pikajuoksijamiehet pääsevät hekin Turussa hyvään seuraan.

– Tässä vaiheessa miesten 100 metrille on varmistettu Ranskan kokenut Christophe Lemaitre ja Britannian Chijindu Ujah, kertoo urheilijahankinnasta vastaava Arttu Salonen.

Lemaitren, 30, palkintokaapissa ovat muiden muassa 200 metrin olympia- ja MM-pronssi sekä 100 ja 200 metrin Euroopan mestaruudet. Hän on parhaimmillaan juossut 100 metriä 9,92.

Ujah, 25, on pikaviestin maailmanmestari, joka on juossut 100 metriä 9,93 ja kiihdytti viime kesänä 10,13:een.

Perheenlisäys muutti Röhlerin kilpailusuunnitelman

Salosen mukaan Paavo Nurmi Gamesin starttilista elää nyt moneen suuntaan.

– Urheilijoita varmistuu, mutta myös peruutuksia tulee monista syistä. Keihäänheittäjä Thomas Röhler jää pois tuoreen perheenlisäyksen takia. Röhler katsoi, ettei nykyoloissa ole syytä matkustaa mihinkään ainakaan vielä elokuun alussa, Salonen kertoo.

Salosen haasteena on löytää osallistumisensa peruuttaneille urheilijoille sopivat korvaajat, joita on hänen mukaansa löytynyt hyvin. Röhlerin korvaaja ei ole vielä tiedossa, mutta Salonen on ollut tiivisti yhteydessä Viron Magnus Kirtin managerin kanssa.

Kirt loukkasi olkapäänsä viime syksynä MM-kilpailuissa ja vamma leikattiin lokakuussa. Virolaisheittäjän kauden avaus on vielä harkinnassa.

– Pidän hänen managerinsa kanssa yhteyttä. Me luonnollisesti toivomme, että Kirt voisi heittää Turussa, Salonen sanoo.

Kirt, 30, oli viime syksynä Dohan MM-kilpailuissa toinen ja heitti kauden mittaan ennätyksensä 90,61. Kirt on voittanut Paavo Nurmi Gamesin keihäänheiton kahtena viime vuonna.

Paavo Nurmi Games on WA:n Continental Tourin kärkikategorian eli Kultasarjan kilpailu. Miesten lajit Turussa ovat 100 metrin juoksu, 110 ja 400 metrin aitajuoksut, 3000 metrin estejuoksu, kiekonheitto ja keihäänheitto. Naisten lajit ovat 1500 metrin juoksu, 100 metrin aitajuoksu, korkeus-, seiväs- ja pituushyppy sekä kolmiloikka.

Lisätietoja:

Arttu Salonen, PNG, urheilijahankinta, 050 590 5519