Vilppilähtöshow siivitti Kallurin jäähyväisiä, Lisek tasaisen seiväskisan voittaja

Vilppilähtöshow siivitti Kallurin jäähyväisiä

Cindy Rolederin hermo kesti kolmen vilppilähdön rasitteet Belgradissa. Saksalainen juoksi 60 metrin aitojen EM-hallien mestariksi ajalla 7,88 finaalissa, joka päätti lajin ME-naisen Susanna Kallurin uran.

Finaalia pohjusti erikoinen episodi, kun Norjan Isabelle Pedersen liputettiin ensin vilppilähdön takia radalta. Hän protestoi voimakkaasti ja hänet otettiin takaisin kilpailuun, kun lähdölle nousikin vihreä kortti. Samainen kortti heilui vielä toisenkin vilppilähdön jälkeen ennen kuin kilpailussa päästiin matkaan.

– Otin noissa kahdessa lähdössä varmaan yhdet urani parhaista starteista, mutta tuo kolmas piti sitten ottaa varman päälle, Kallur tuumi.

Kallur jäi vaisun lähdön saattelemana finaalissa kahdeksanneksi ajalla 8,14. Se ei 36-vuotiasta juoksijaa enää kiusannut. Hän taisteli vuosien loukkaantumiskierteen jälkeen takaisin kansainvälisen tasolle viime kaudella, mutta päätti sitten, että ura päättyy tähän talveen.

– Se, että pääsin täällä finaaliin, oli upea juttu, Kallur sanoi.

Rolederille mestaruus oli toinen EM-kisoista. Hän juoksi mestariksi myös viime kesänä Amsterdamin EM-kisojen 100 metrin aidoissa.

Miesten 60 metrin aidoissa britti Andy Pozzi teki tasaista jälkeä. Hän juoksi alkuerien kärkiajaksi 7,52 ja puristi siitä finaalissa sadasosan ajalla 7,51. Tuon sadasosan verran hän voitti toiseksi juossutta ranskalaista Pascal Martinot-Lagardea.

Pozzille mestaruus oli mainio tuliainen hallikauden arvokisoista. Hän on aiemmin ollut MM-halleissa kahdesti neljäs.

Lisek mestariksi osin lainaseipäillä

Seiväshypyssä Puolan Piotr Lisek nappasi mestaruuden edellisten EM-ja MM-hallien sekä Pekingin ulkoratojen MM-kisojen pronssien jatkeeksi. Voitto maistui, sillä tasaisemmaksi mestaruustaisto ei oikein voi mennä kuin mitä EM-finaalissa nähtiin. Koko mitalitrio ylıtti 585.

Lisek meni 580 sekä 585 ensimmäisellään. Kreikan Konstadinos Flippidis nousi hopealle mentyään 585 ensimmäisellään. Maansa halliennätyksen tehnyt kreikkalainen kompasteli kuitenkin edellisessä korkeudessa. Hän pudotti kerran 575:stä ennen kuin siirsi kaksi yritystä 580:een. Niistä jälkimmäinen onnistui.

Puolalainen pronssimitalisti Pawel Wojciehowski meni 585 kolmannellaan.

– Valmistautuminen tähän kisaan ei ole ollut paras mahdollinen. Olen viime viikkoina katkonut varmaan kolme seivästä, joka henkisesti vaikea juttu. Nyt käytin vanhoja seipäitä ja lainasin joitakin Pawelilta, Lisek kertaili.

Hyvätasoisessa kilpailussa kuusi miestä ylitti 580.

Thiam loistoiskussa

Rion olympiavoittaja Nafissatou Thiam voitti EM-hallien naisten viisiottelun ennätyksellään ja kauden kärkituloksella 4870. Hänen sarjansa oli päätöslajia lukuun ottamatta mainio: 60 metrin aidat 8,23, korkeus 196, kuula 15,29, pituus 637 ja 800 metriä 2.24,44.

– Vähän emmin EM-kisoihin tulemista. Ihmiset odottavat minulta niin paljon Rion olympialaisten jälkeen. Nyt neljä ensimmäistä lajia meni todella hyvin, mutta 800 metriä harmittaa, Thiam tuumi.

Itävallan Ivona Dadic ottelu EM-hopealle maansa ennätyksellä 4767, jolla hän jäi mestaruudesta 103 pistettä. Hän kokosi tulossarjan 8,45-187-13,93, 641 ja 2.14,13.

Naisten kuulantyönnössä Unkarin Anita Marton kirkasti viime kesän olympiapronssin mestaruudeksi hallikauden kärkituloksella 19,28. Ruotsin Fanny Roos oli neljäs maansa halliennätyksellä 18,13.