Ville Rajala puhkaisi aitajuoksun haamurajan

Ville Rajala puhkaisi aitajuoksun haamurajan

21-vuotias Alajärven Ankkureiden aitajuoksija Ville Rajala otti aimo askelen kohti kansainvälistä tasoa voittamalla sunnuntaina Kuortanehallissa miesten 60 metrin aitajuoksun ajalla 7,99. Rajalan entinen oma ennätys murskaantui roimasti 0,28 sekunnilla.

Samalla Rajala alitti ensi kerran kahdeksan sekunnin haamurajan, johon tällä kaudella on suomalaisista kyennyt vasta hallitseva Suomen mestari Elmo Lakka. Tämän nimissä oleva kauden kotimainen kärkitulos on 7,90.

190-senttinen Rajala on aiemmin saavuttanut mitaleita 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa sekä nousi viime kesänä ensi kerran miesten maajoukkueeseen Ruotsia vastaan. Villeä valmentaa hänen isänsä Tapio Rajala, joka siviilityönään toimii Suomen Urheiluliiton koulutuspäällikkönä.

– Syksyn harjoituskausi oli onnistunut ja treenit tehtiin suunnitelmien mukaisesti. Juoksunopeuteen on panostettu ja se näkyy nyt tuloksessa, Tapio Rajala kertoi.

– Vielä on petrattavaa. Alkusileä ja sen seurauksena ensimmäinen aita eivät vielä kulkeneet hyvin. Kolmannelta aidalta alkaen juoksu onnistui kuitenkin mainiosti, Tapio-isä mietiskeli.

Samoissa kilpailuissa juoksi 17-vuotias Kokkolan Veikkojen Henriikka Parpala 60 metriä maniosti 7,59 ja vasta 14-vuotias Karijoen Tapparan Minttu Koskiaho paransi seiväshypyn ennätyksensä 360 senttiin.