Viivi Lehikoinen aitoi voittoon huippuajalla Sveitsissä: Ei mennyt ihan suunnitellusti, mutta loppuvahva juoksu

Viivi Lehikoinen voitti 400 metrin aidat Genevessä Sveitsissä lauantaina ennätyksellään 54,96. Sillä hän jää vain 0,34 sekuntia Tuija Helanderin Suomen ennätyksestä ja nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi.

– Aika oli sikäli hyvä, että juoksu meni vähän sekoiluksi. En pystynyt juoksemaan alkua niin kuin olin suunnitellut, eli alkua 15 askeleella, koska juoksu oli niin paljon myöhässä ja oli todella kuuma. Viidentoista askeleen rytmissä pitäisi olla terävänä siinä alussa, Lehikoinen kertaili.

– Menin sitten niin sanotusti väärällä jalalla ja juoksin 16 askeleen rytmillä kahdeksannelle aidalle. Hyvä sovellus tähän väliin ja sillä tavalla hyvä ja loppuvahva juoksu. Kyllä se olisi kuitenkin ollut tasapainoisempi, jos olisin päässyt juoksemaan alun 15 askeleen rytmillä.

Lehikoinen rikkoi ennätysjuoksullaan myös heinäkuisten Eugenen MM-kisojen tulosrajan 55,40. Münchenin elokuisten EM-kisojen tulosraja Lehikoisella oli jo viime vuodelta. Hänen aiempi ennätyksensä oli viime kesänä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa juostu 55,42.

– Tästä juoksusta oli vaikea odottaa mitään. Tuntui, että kauden alussa oli jo niin kovat odotukset. Yritin ajatella vain, että aika paranee juoksu juoksulta. MM-tulosrajan rikkominen näin kauden alussa oli hyvä, kun se jäi niin lähelle viime vuonna, Lehikoinen sanoi.

Lehikoinen on aiemmin tällä kaudella juossut 300 metrin aitojen SE:n 38,50 Ostravassa toukokuun lopussa. Kauden ensimmäinen 400 metrin aitojen startti sateisessa ja tuulisessa Hengelossa maanantaina sujui ajassa 56,29.

– Nyt sitten Suomeen. Seuraava kilpailu on Paavo Nurmi Games, Lehikoinen sanoi.

Yleisurheilutuloksia/kv.

Geneve, Sveitsi:

Kv. kilpailu:

Miehet, pituus: 1) Henry Frayne Australia 810, 2) Kristian Pulli Suomi 802 (kkk)

Korkeus: 1) Loic Gasch Sveitsi 227,…5) Daniel Kosonen Suomi 215.

Naiset, 400 m aj: 1) Viivi Lehikoinen Suomi 54,96 (kkk, MM-kisojen tulosraja)

https://www.swiss-athletics.ch/fr/live-results/