Viisi urheilijaa nimettiin kilpakävelyn MM-joukkuekilpailuun – joukkue saattaa täydentyä helmikuussa

Kilpakävelyn maaliskuiseen MM-joukkuekilpailuun on nimetty viiden urheilijan joukkue. Mukana ovat Aleksi Ojala, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tiia Kuikka, Sajan Irincheev ja Heta Veikkola. MM-joukkuekilpailu käydään Muscatissa, Omanissa 4.-5. maaliskuuta.

Suomen joukkue täydentyy mahdollisesti 7. helmikuuta. Mahdolliset täydennykset tehdään siihen mennessä annettujen näyttöjen perusteella.

Nyt joukkueeseen valituista urheilijoista Ojala ja Kuikka osallistuvat Omanissa 35 kilometrin kilpailuun. Partasen kilpailumatka on 20 kilometriä.19-vuotiaiden sarjassa kilpailevien Irincheevin ja Veikkolan kilpailumatka on 10 kilometriä.

– Nuorten sarjoissa joukkuekilpailun tuloksiin lasketaan kahden parhaan urheilijan tulos. Miesten ja naisten sarjoissa joukkuetulokseen otetaan kolmen parhaan urheilijan tulos. Toiveissa on, että nuorten sarjoihin saadaan joukkueet, mutta miesten ja naisten sarjoihin Suomelta ei tule joukkuetta, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) kilpakävelyn lajivalmentaja Jani Lehtinen.

Omanissa kilpaillaan erittäin lämpimissä oloissa. Ilman kosteus ei kuitenkaan ole yhtä raju kuin kolme vuotta sitten Dohan MM-kilpailuissa.

– Tilastojen keskiarvon mukaan lämpöä on vajaat 30 astetta. Lämpöön Suomen joukkue totuttelee kisoihin valmistavalla leirillä Omanissa pari viikkoa ennen kisoja, Lehtinen kertoo.

Valintoja/Kilpakävelyn MM-joukkuekilpailut

Suomen joukkue kilpakävelyn MM-joukkuemestaruuskilpailuissa, jotka kilpaillaan Muscat, Omanissa 4.-5.3.2022.

Miehet, 35 km: Aleksi Ojala, Urjalan Urheilijat

20 km: Veli-Matti ”Aku” Partanen, Lappeenrannan Urheilu-Miehet

Naiset, 35 km: Tiia Kuikka, Lappeenrannan Urheilu-Miehet

Nuoret (19-vuotiaiden sarjat):

Miehet, 10 km: Sajan Irincheev, Espoon Tapiot

Naiset, 10 km: Heta Veikkola, Lapuan Virkiä

Joukkueenjohtaja: Jani Lehtinen

Lääkäri: Ilkka Räsänen

Lihashuolto: Juha Pönniä

Joukkuetta täydennetään mahdollisesti 7. helmikuuta.