Viipurin Urheilijoiden Silja Seurakisoissa on iloinen meininki

Viipurin Urheilijoiden Silja Seurakisoissa on iloinen meininki

Viipurin Urheilijat palkittiin viime lauantaina vuoden 2017 Silja Line Seurakisajärjestäjänä. Tunnustus ilahdutti seuran toiminnanjohtajana työskentelevää Tanja Taipaletta, joka sanoi matalan kynnyksen kisakonseptin olevan lasten keskuudessa erityisen pidetty.

– Meidän seurakisoihimme ei tarvitse valmistautua mitenkään. Ne järjestetään aina samoina päivinä kuin harjoituksetkin, joten vaikka lapsi tai tämän vanhempi ei muistaisi kisoja, hän pääsee niihin mukaan, kun vain tulee paikalle. Jokaisen lapsi pääsee siis halutessaan kilpailemaan, Taipale kertoo.

Viipurin Urheilijoiden toiminnanjohtajana viime elokuun alussa aloittanut Tanja Taipale kertoo seuran järjestäneen kesän aikana neljät Silja Line Seurakilpailut ja muutamat maastojuoksut. Osallistujia oli aina 50 ja 100 väliltä.

– Toiminnassamme on mukana noin 200 lasta, joista vain pieni osa kilpailee muissa kuin oman seuran järjestämissä kisoissa. Seurakilpailuissa näemme mistä lajeista lapset tykkäävät ja niiden perusteella pystymme kysymään osallistujia esimerkiksi viesteihin. Seurakisojen pohjalta moni on uskaltautunut mukaan myös isompiinkin kisoihin, hän kertoo.

– Tuttu ja turvallinen ympäristö sekä omat, yleisurheilutoiminnassa jo mukana olevat kaverit madaltavat osallistumisen kynnystä. Seurakisoissa lapset oppivat tuntemaan toisiaan myös omien harjoitusryhmien ulkopuolelta, mikä uusiin ryhmiin siirryttäessä hyvä asia, Taipale summaa.

Iloista liikuntaa ympäri Suomen

Suomen Urheiluliitossa Silja Line Seurakisakonseptin kehittämisestä vastaavan Yrjö Kelhän korviin kantautui viime kesänä monta positiivista viestiä Viipurin Urheilijoiden seurakisoista.

– VU tekee laadukasta nuorisotyötä ja toteuttaa seurakisakonseptia hyvin täsmällisesti. Sellainen ei jää liitossa huomaamatta. Vuoden Silja Line Seurakisajärjestäjän tunnustus meni oikeaan osoitteeseen, Kelhä hymyilee.

Hän sanoo seurakisojen jatkuvan tulevana kesänä entiseen malliin. Silja Line Seurakisoja voi järjestää nykyisin ympäri vuoden, mutta kilpailukalenteri kesän kisojen osalta alkaa täyttyä maaliskuun alussa.

– Viime vuonna 150 seuraa ympäri Suomea järjesti yhteensä 600 Silja Line Seurakisat. Kisojen suurin vetovoimatekijä on niiden helppous: niihin on helppo tulla, niissä on kiva kilpailla ja niitä on helppo järjestää.

Yrjö Kelhän mukaan Silja Line Seurakisoihin osallistutaan monesti koko perheen voimin ja niistä lähdetään hyvillä mielin kotiin.

– Tavoitteenamme on viedä ja järjestää iloista liikuntaa ympäri Suomen. Siinä Silja Line Seurakisat ovat onnistuneet erittäin hyvin.