Viestinelikko EM-finaalin kuudes SE-ajalla 38,92, Purola: "Paras juoksu minulta koskaan"

SUL nimesi kuusi pikajuoksijaa Yokohaman MM-viesteihin

Tunnin odottelu ja epävarmuus jatkopaikasta alkuerä- ja finaalijuoksujen välissä ei syönyt Eetu Rantalan, Otto Ahlforsin, Oskari Lehtosen ja Samuel Purolan vauhtia 4 x 100 metrin EM-finaalista. Kapula tuli maaliin SE-ajassa 38,92.

– Se oli ensi kerta, kun suomalainen viestijoukkue alitti 39 sekunnin rajan. Se näkyi leveänä hymynä juoksijoiden naamalla. Koko nelikko totesi, että juoksu kulki finaalissa jopa paremmin kuin alkuerässä, jossa sielläkin syntyi SE 39,11.

– Juoksu kulki ja vaihdot onnistuivat. Omasta juoksusta en muista mitään. Se meni kuin sumussa, Ahlfors kiteytti omat ja muiden juoksijoiden tunteet.

Nelikon taival oli päättyä alkueriin, joissa Suomi oli yhdeksäs 0,02 sekuntia kahdeksannesta sijasta. Se muuttui, ja nelikko eteni finaali, kun Suomi protestoi Puolan kolmannen osuuden juoksijan ratarikosta ja kilpailun jury hyväksyi protestin.

– Alkueräjuoksun jälkeen oltiin onnellisia SE:stä, mutta se harmitti, kun jäätiin kaksi sadasosaa finaalista. Sitten kuultiin protestista ja yritettiin pitää siinä lämpöjä yllä, Rantala sanoi.

– Odotettiin kunnes kuultiin, että meidät kutsuttiin finaaliin. Jokaisella oli maksimaalinen psyykkaus, kun mentiin radalle.

– Aika samanlainen veto kuin alkuerissä, totesi pienestä sairastelusta juoksukuntoon toipunut Lehtonen.

Purola: Paras juoksu mınulta koskaan

Purola ei ollut tyytyväinen alkueräjuoksuunsa. Sen lopussa vauhti putosi, mutta finaalissa oululainen oli elämänsä vireessä.

– Varmaan paras juoksu minulta koskaan. Tosi hyvä fiilis, ja juoksun jälkeen oli vielä parempi fiilis, Purola hehkutti.

– Nyt tuntui, että hermotus toimi. Olen koko ajan tiennyt, että pystyn juoksemaan kovempaan kuin, mitä nyt olen juossut.

Juoksun jälkeen nelikko jakoi kiitosta valmentajalleen Petteri Jousteelle ja pikaviestiprojektin taustavoimalle Jukka Härköselle.

Lisää hyvää viestivauhtia on luvassa elo-syyskuun taitteen Ruotsi-ottelussa Tampereen Ratinassa.

– Sanotaan, että ollaan tyytyväisiä Ruotsi-ottelussa, jos pystytään samaan aikaan kuin nyt, Rantala linjasi

Suomen ennätys ennen Berliinin EM-kisoja oli 39,25. Se syntyi nelikolla Hannu Hämäläinen, Otto Ahlfors, Samuli Samuelsson ja Ville Myllymäki Ruotsi-ottelussa Tampereen Ratinassa toissa vuonna.

Berliinin EM-kisoissa pikaviestin voitti Britannian nelikko ajalla 37,80. Turkki oli toinen ajalla 37,98.

tuloksia


se-viestimiehet.jpg