Video: Miesten pikaviestijoukkue kiiti kolmanneksi Genevessä, Jouste: ”Hyvät vaihdot”

Suomen miesten 4 x 100 metrin viestijoukkue kiiti kolmanneksi ajalla 39,51 Geneven kansainvälisessä kilpailussa Sveitsissä. Nelikko juoksi järjestyksessä Eetu Rantala, Samuel Purola, Oskari Lehtonen ja Riku Illukka.

Kilpailun voitti Hollanti mainiolla ajalla 38,39. Tshekki oli toinen ajalla 38,62.

– Hyvät vaihdot. Nyt tarvitaan vain lisää juoksuvauhtia, mutta tässä on kaksi kuukautta aikaa Superliigaan, viestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoi.

Superliigalla Jouste viittasi elokuussa Puolassa Bydgoszczissa juostavaan maajoukkueiden EM-kisojen Superliigaan. Se on Tukholmassa elokuussa käytävän Ruotsi-ottelun viestin ohella maajoukkueen tärkein tilaisuus koettaa nousta MM-kisoihin pääsevään 16 joukkueen ryhmään.

MM-kisoihin valittiin MM-viesteistä 10 joukkuetta, joten auki on kuusi paikkaa.

– Taso on kova, MM-kisoihin pääsyn raja saattaa painua 38,60:n tietämille, Jouste arvioi.

Genevessä Suomen viestinelikko juoksi rahtusen paremmin kuin keväällä Yokohaman MM-viesteissä, jossa joukkueen aika oli 39,59. Myös kokoonpano oli nyt hieman toinen. Uutena nimenä joukkueessa juoksi Riku Illukka, joka kiidätti kapulaa ankkurina, kun Purola paineli takasuoran.

– Itselläni ei ollut vielä ihan terävin paukku, mutta ehyt juoksu ja meillä oli Samuelin kanssa hyvä vaihto. Kohtalaisen hyvin sujuivat nähdäkseni muutkin vaihdot. Aikakin oli parempi kuin MM-viesteissä, Rantala kertaili.

”Oikeanlaista meininkiä”

Vuosi sitten Berliinin EM-kisoissa Suomen viestinelikko juoksi 4 x 100 metrin SE:n 38,92 ja oli kuudes. Jousteen silmin pikaviestistä on tullut kotimaan kärkisprinttereille kilpailumuoto, johon satsataan toden teolla.

– Viestimaajoukkueessa on nyt oikeanlaista meininkiä. Meillä alkaa olla siihen rutiinia ja sitä harjoitellaan ihan normitreeneissä, Jouste kiitteli.

Alunperin viestimiesten piti juosta Genevessä myös henkilökohtaisia matkoja, mutta ne peruuntuivat illan suussa iskeneen myrskysään takia.

Geneve, Sveitsi:

Kv. Memorial Georges Caillat:

Miehet, 4 x 100 m: 1) Hollanti 38,39, 2) Tshekki 38,62, 3) Suomi 39,51 (Eetu Rantala, Samuel Purola, Oskari Lehtonen, Riku Illukka).

Naiset, 100 m (+1,4): erä 2: 1) Jessica-Bianca Wessolly Saksan 11,59,…5) Hanna-Maari Latvala Suomi 11,67