Vetter haastaa olympiavoittaja Chopran Turun Paavo Nurmi Gamesissä 

Miesten keihäänheiton kansainvälinen eliitti kohtaa Turun Paavo Nurmi Gamesissä 14. kesäkuuta. Kilpailuun ovat tulonsa varmistaneet olympiavoittaja Neeraj Chopra, vuosien 2017 ja 2019 maailmanmestarit Johannes Vetter ja Anderson Peters sekä Tokion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Julian Weber.

– Luvassa on MM-finaalitason kilpailu. Neuvotteluja käydään yhä monien huippujen kuten olympiavoittaja Thomas Röhlerin ja EM-mitalisti Andreas Hofmannin kanssa. Turkuun haetaan myös Suomen parhaimmistoa Lassi Etelätalon johdolla, kertoo Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Tokion olympiakesä loi keihäänheittoon kutkuttavat asetelmat heinäkuussa Eugenessa Yhdysvalloissa pidettäviä MM-kisoja ajatellen. Intialainen Neeraj Chopra voitti olympiakultaa. Sen sijaan kesällä 96,29 heittänyt Saksan Johannes Vetter ei saanut tukijalkaa pitämään Tokion olympiastadionin liukkaalla pinnalla ja jäi yhdeksänneksi.

– Chopra ei Tokion olympialaisten jälkeen enää kilpailut, joten Vetterin ja Chopran kuluvan kauden kohtaamisissa on varmasti hieno jännite, Salonen arvioi.

Turussa loistavat puitteet pitkille heitoille

Turussa Chopran, Vetterin ja muiden keihäänheiton huippunimien mittelölle on loistavat puitteet.

– Viime vuosien tulokset puhuvat omaa kieltään Paavo Nurmen stadionista: Vetter voitti Turussa toissa vuonna heitettyään 91,49. Viime vuoden kilpailussa Marcin Krukowski heitti Puolan ennätyksen 89,55, Salonen muistuttaa.

Saksalainen Julian Weber oli kuudes Dohan MM-kisoissa 2019 ja teki viime kesänä väkevän paluun välivuoden jälkeen heitettyään parhaimmillaan 87,03. Tokion olympialaisissa pronssi jäi 14 sentin päähän.

Eugenessa maailmanmestaruutta puolustava Grenadan Anderson Peters on jo aloittanut kilpailukauden ja heittänyt 84,26.

Salonen: Aineksia on PNG:n historian kovatasoisimpaan kilpailuun

Paavo Nurmi Games on vakiinnuttanut paikkansa Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tour -kilpailusarjan Kultaisessa liigassa. Se näkyy urheilijoiden kiinnostuksessa.

– Turun kilpailulla on hyvä maine. Imua on ja tarjouksia tulee. Aineksia on kovatasoisimpaan kilpailuun, mitä tämän kilpailun historiassa on nähty, mutta töitä täytyy tehdä, sillä kesäkuun alussa kilpailuja on paljon, Salonen sanoo.

Lisää Paavo Nurmi Gamesin kärkinimiä julkistetaan huhtikuun lopulla ja toukokuun alussa. Paavo Nurmi Gamesin liput ovat myynnissä Tickermaster.fi -palvelussa ja Ticketmasterin palvelupisteillä

Paavo Nurmi Games Kansainvälisen yleisurheiluliiton Continental Tour, Kultaista liigaa Turussa 14.6. 2022 klo 16.30.

Lajiohjelma:

Miesten lajit: 100 m, 800 m, 3000 metrin estejuoksu, 110 metrin aidat, 400 metrin aidat, kolmiloikka, kiekko ja keihäs.

Naisten lajit: 100 m, 800 m, 100 m aitajuoksu, 400 m aitajuoksu, korkeus, seiväs, kolmiloikka, moukarinheitto.

Paavo Nurmi Games