Vesannon Urheilijoiden lasten kisoissa on meininkiä

Vesannon Urheilijoiden lasten kisoissa on meininkiä

Vesannon Urheilijat on yleisurheilun Vuoden Silja Line -seurakisajärjestäjä. Titteli toi seuralle tuhannen euron liikuntavälinesetin. Parin tuhannen asukkaan paikkakunnalla lasten seurakisat kokoavat noin 120 lasta kilpailemaan yhdeksän kertaa kesän aikana.

– Kilpailuista puhutaan joskus vakavamielisenä puurtamisena, mutta Vesannolla sellaista ei ole näkynyt. Kilpailuissa on erinomainen henki. Kaikki lapset huomioidaan erinomaisesti palkinnoin ja muutoinkin, sanoo Vesannon Urheilijoille liikuntavälinesetin luovuttanut Suomen Urheiluliiton (SUL) Itäisen alueen päällikkö Ilpo Koponen.

Silja Line Seurakisakonseptissa lapsia rohkaistaan monipuoliseen harrastamiseen ja kokeilemaan kaikkia yleisurheilulajeja. Toinen iso teema on perhehenkisyys. Sitä toteutetaan ottamalla lasten vanhemmat kisoihin aktiivisiksi toimijoiksi.

– Näitä kisoja on järjestetty parikymmentä vuotta ja varsinkin viime vuosina lapsien vanhemmat ovat olleet hyvin mukana toiminnassa, sanoo Vesannon Urheilijoissa seurakisoista vastaava Laura Nuutinen.

– Kisoja järjestetään kesällä tiistaisin. Ne keräävät lapsia omasta ja naapurikunnista, mutta myös  loma-asukkaiden lapsia on hyvin mukana. Ensi kesänä on tarkoitus jatkaa muuten samalla konseptilla kuin viime kesänä, mutta otamme mukaan aitajuoksun ja mahdollisesti myös moukarinheiton, Nuutinen kertoo.

Lajien välinen yhteistyö luistaa

Silja Line Seurakisoissa kilpaillaan alle 13-vuotiaiden säännöillä. Paikkakunnalla asuvilla lapsilla on mahdollisuus jatkaa yleisurheilun harrastamista Vesannon Urheilijoiden harjoituksissa. Valmentajakaartista löytyy muiden muassa erittäin kokenut ja meritoitunut Topi Simonen.

Vesannolla ei kärsitä lajien välisestä kateudesta vaan tehdään reilusti yhteistyötä.

– Esimerkiksi lentopallon, jalkapallon ja yleisurheilun parissa on ohjaajia ja urheilijoita, jotka toimivat kaikissa lajeissa, eli täällä lapsilla on aito mahdollisuus monipuoliseen urheilun harrastamiseen, Koponen kiittelee.

Kesän kisoja on Vesannolla tarkoitus mainostaa huhtikuulle suunnitellulla Yleisurheilu tutuksi -päivällä. Silloin esitellään lajia laajemmin ja annetaan uusia virikkeitä ohjaajille ja vanhemmille.


vesannon_urheilijat_rossi_saara_ja_nuutinen_laura-1.jpg

Vesannon Urheilijoiden Saara Rossi ja Laura Nuutinen ovat olleet alusta pitäen tekemässä Silja Line seurakisoja. SUL:n aluepäällikkö Ilpo Koponen luovutti seuralle palkinnon vuoden seurakisajärjestäjän tittelistä.